23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieUniversitatea din Craiova a acordat titlul de Doctor Honoris Causa academicianului Simion Popescu

Universitatea din Craiova a acordat titlul de Doctor Honoris Causa academicianului Simion Popescu

Universitatea din Craiova a conferit vineri, 24 noiembrie, titlul de Doctor Honoris Causa Academicianului prof. univ. dr. Simion Popescu, cu ocazia împlinirii a 75 de ani de învățământ superior în domeniul mecanicii industriale. Cu o vastă experiență profesională, Prof. univ. dr. ing. Simion Popescu este membru în Comisia de Motorizare şi Energetică în Agricultură a Academiei de Științe a Poloniei și membru titular al Academiei de Științe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu Șișești” (ASAS), Secția Mecanizarea Agriculturii.

Experiență didactică de prestigiu

De-a lungul carierei sale didactice, prof. Popescu a colaborat activ cu instituții de învățământ superior din Europa, oferind predări la universități de prestigiu precum Universitatea Tehnică din Braunschweig (Germania), Universitatea din Hohenheim (Germania), Universitatea din Gent (Belgia), Fachhochschule din Konstanz (Germania) și Universitatea din Catania (Italia). Este autorul a nu mai puțin de 456 de lucrări publicate în reviste și volume științifice, inclusiv 18 manuale și monografii.

Recunoaștere internațională

Profesorul Popescu a fost distins cu numeroase premii la nivel național și internațional, inclusiv o medalie de aur EUREKA la Bruxelles, Belgia, și o medalie de aur la al 32-lea Salon International al Invențiilor, Tehnicilor și Noilor Produse, Geneva, Elveția. A primit, de asemenea, recunoaștere la Paris, prin Diplôme du Parlament Européan, Mondial de l’Invention et de l’Innovation, Union Français des Inventeurs.

Eveniment „Noi suntem UCV” pentru promovarea Universității din Craiova

Evenimentul de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa a fost inclus în programul unei manifestări mai ample organizate de Universitatea din Craiova în perioada 24-25 noiembrie, sub titlul „Noi suntem UCV”. Acesta a avut ca scop promovarea activităților celor 12 facultăți, evidențiind contribuțiile studenților și cadrelor didactice în cercetare, dezvoltare tehnologică și inovație socială. În cadrul evenimentului, au fost prezentate cele mai recente proiecte realizate în laboratoarele celor 12 facultăți și în cadrul Infrastructurii de Cercetare în Științe Aplicate.

Activități sportive și culturale la Universitatea din Craiova

Manifestarea a inclus o serie de activități sportive, precum meci de minifotbal între profesori și studenți, flashmob, cros sau campionat de Colpbol. De asemenea, au fost organizate activități culturale, cum ar fi „Victorian Ball” și spectacolul de teatru „Ivanov” al Departamentului de Arte din cadrul Universității din Craiova. „Noi suntem UCV” a reprezentat o ocazie de a evidenția diversitatea și excelența Universității din Craiova atât în mediul academic, cât și în comunitatea locală.

Citește și:

Cum a afectat Ordonanţa austerităţii activitatea SCJU CraiovaCum a afectat Ordonanţa austerităţii activitatea SCJU Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS