2.8 C
Craiova
sâmbătă, 9 decembrie, 2023
Știri de ultima orăEducatieBal cu scop caritabil: Studenţii se implică în ajutorarea copiilor

Bal cu scop caritabil: Studenţii se implică în ajutorarea copiilor

Convenția Organizațiilor Studențești (C.O.S.), ONG-ul care reunește voluntarii facultăţilor din cadrul Universității din Craiova, organizează pe 16 noiembrie cea de-a II-a ediție a evenimentului ,,Balul Studenților Craioveni”, în colaborare cu Reco Events și cele 13 asociații membre C.O.S. Conform iniţiatorilor, Balul Studenţilor Craioveni este cel mai mare eveniment studențesc la nivel național, iar fondurile obţinute în urma acestuia vor fi direcţionate către o cauză nobilă.

Fondurile vor ajuta copiii bolnavi şi copiii din medii defavorizate

Fondurile obţinute din vânzarea brăţărilor pentru acces şi din sponsorizări vor fi direcţionate către cazuri sociale, la fel ca la ediţia precedentă. În urma balului, banii vor ajunge la copiii bolnavi de cancer și din mediile defavorizate. Acţiunea caritabilă face parte din proiectul ,,Fabrica de Fericire”, ajuns la a XII – a ediție în 2023.
”Fabrica de Fericire” este un proiect demarat chiar la inițiativa studenților voluntari din cadrul Convenției Organizațiilor Studențești din Craiova. Aceştia spun că şi-au dorit să ofere ajutor comunităţii, iar caracterul caritabil al evenimentului le dă un imbold pentru a depăşi ediţia trecută şi pentru „a adăuga, prin pasiune, un plus de magie”.

Evenimentul îi trimite pe studenţi înapoi în… viitor

„Faptul că anul trecut am reușit să strângem alături de noi 5000 de spectatori care s-au distrat și ne-au susținut balul caritabil ne-a ambiționat ca anul acesta să facem un eveniment și mai mare. Scopul caritabil, prin sprijinirea proiectului „Fabrica de Fericire” , reprezintă pentru evenimentul nostru un plus de responsabilitate”, au declarat reprezentanţii studenţilor craioveni.
Tema ediţiei 2023 este una inedită, ,,RETRO-FUTURE”. Organizatorii consideră că această alegere este suficient de creativă pentru a-i provoca pe participanți în alegerea costumelor și decorurilor care să se potrivească conceptului.

Balul are loc la Sala Polivalentă

„Dacă anul trecut am reușit să doborâm orice record prin numărul de participanţi, anul acesta ne propunem să scriem istorie”, au transmis voluntarii C.O.S..
„Emoțiile pentru toți cei din organizare sunt la cote maxime, deoarece ne dorim să îmbinăm adevăratul scop al voluntariatului cu distracția destinată studenților noștri”, au adăugat aceştia.
Invitaţii Balului Studenţilor Craioveni sunt, conform organizatorilor, artiști „care au blocat trendingul românesc”: Yny Sebi, Ian și Bogdan de la Ploiești. Evenimentul va fi prezentat Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu şi va avea loc la Sala Polivalentă.

Citeşte şi:

Black Friday. Cum cresc comercianţii preţurile cu o lună înainte de marile promoţii

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS