18.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGrevă de avertisment în şcolile doljene

Grevă de avertisment în şcolile doljene

Astăzi, de la ora 11.00, a început greva de avertisment şi în şcolile doljene.

Primvicepreşedintele Sindicatului Spiru Haret Dolj, Constantin Lungulescu, susţine că peste 70% din şcolile din Dolj şi-au exprimat dorinţa să participe la grevă.

„Este grevă de avertisment şi la noi, în Dolj. Peste 70% din şcoli şi-au exprimat dorinţa să participe la greva generală care va începe de luni, dacă nu ne vor fi ascultate doleanţele. Iar dacă vrei să participi la cea generală, este nevoie să faci şi două ore de avertisment cu cinci zile înaintea celei generale. În primul rând ne dorim să se refacă acel contract colectiv de muncă, expirat deja. De asemenea, una dintre cele mai mari probleme ţine de salarizare. Vrem ca salariile să fie mărite, astfel încât să se alinieze, cumva, la scumpirile din ultimii ani.

De exemplu, personalul didactic auxiliar nu a mai primit măriri de salariu încă din anul 2018. E foarte greu să mai poată suporta cheltuielile care s-au majorat foarte mult. Am văzut că ministrul Educaţiei a întrunit o comisie care să discute cu profesorii şi să încerce să rezolve aceste probleme. Altfel, de luni începem greva generală. Astăzi, în cele două ore de grevă de avertisment, copiii rămân la şcoală, sunt supravegheaţi, însă nu se face predare, evaluare sau ascultare“, a declara Constantin Lungulescu.

La Colegiul Naţional „Ştefan Velovan” se ţine protestul, însă nu sunt afectate probele pentru aptitudini. „Profesorii sunt prezenţi la ore, au grijă de elevi, însă greva de avertisment se ţine. Noi avem astăzi şi probele de aptitudini. Acestea se susţin, nu sunt afectate de grevă“, a declarat Adrian Stroe, directorul Colegiului Naţional „Ştefan Velovan“ din Craiova.

Revenim

Citeşte şi: Pacienţi de la Spitalul Judeţean Craiova, operaţi la coloană de un medic din Franţa

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS