5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatie5 măsuri vor schimba radical actualul sistem de educație

5 măsuri vor schimba radical actualul sistem de educație

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță cinci decizii majore, care au fost discutate cu sindicatele de profil și care vor fi introduse în textul proiectului de lege care va fi înaintat spre adoptare în Guvern. 

Aceste 5 măsuri vor schimba radical actualul sistem de educație, iar ”marea revoluție” va fi introducerea gramaticii limbii române ca o probă distinctă la examenul de Bacalaureat.

În prezent, la liceu nu se studia gramatica și elevii rămâneau cu ceea ce învățaseră în ciclul gimnazial.

Ministrul Educației, Sorin Cimpeanu a scris pe contul său de Facebook că a agreat împreună cu reprezentații celor două federații următoarele 5 propuneri de îmbunătățire a textului proiectului Legii învățământului preuniversitar “România Educată”.

Măsurile agreate se vor regăsi în textul proiectului de lege care va fi înaintat spre adoptare în Guvern.

Printre măsurile agreate se numără:

  • Gramatica limbii române, probă distinctă la examenul de Bacalaureat.
  • Admiterea la colegii va avea loc după evaluarea națională.
  • Subiectele – elaborate în afara unităţii de învăţământ
  • Procesul de descentralizare va fi inițiat prin reconfigurarea activității de educație extrașcolară la nivelul sistemului național de învățământ.
  • În condițiile evidențierii importanței susținerii învățământului special, integrarea elevilor cu CES în învățământul de masă se va face gradual, doar în măsura în care la nivelul unităților de învățământ preuniversitar de masă vor fi asigurate condițiile specifice din perspectiva existenței resursei umane calificate (consilieri, profesori de sprijin și cadre didactice formate pentru educația copiilor cu CES), precum și din perspectiva existenței infrastructurii dedicate (cabinete psihopedagogice, camere resursă…..)
https://www.facebook.com/SorinMCimpeanu/posts/474126774533578

Marți, 23 august, începând cu ora 10.00 vom continua dezbaterea cu federațiile sindicale pe cele mai importante aspecte din proiectul Legii învățământului preuniversitar-România Educata.”, scrie Sorin Cîmpeanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS