6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieVâlcea: Poliţiştii au vorbit copiilor despre consumul de droguri, alcool şi tutun

Vâlcea: Poliţiştii au vorbit copiilor despre consumul de droguri, alcool şi tutun

Elevii implicați în activități extrașcolare, au fost beneficiarii în cursul acestei săptămâni, ai recomandărilor polițiștilor Biroului Siguranță Școlară pe linia prevenirii consumului de alcool, tutun și droguri.
Vacanța de vară constituie o perioadă în care Biroul Siguranță Școlară desfășoară activități multiple preventive. În prim planul întâlnirilor cu copiii se află acordarea de sfaturi și informații utile menite să țină copiii departe de substanțele interzise care întotdeauna au avut consecințe grave în rândul consumatorilor.
Astfel de activități au avut loc cu elevii următoarelor unități de învățământ:

  • Școala Gimnazială nr. 10, Rm. Vâlcea,
  • Școala Gimnazială Mădulari,
  • Școala Gimnazială Șușani.

Aproximativ 90 elevi din alte județe ale țării, la Horezu

Biroul Siguranță Școlară a acționat în baza unui plan de acțiune împreună cu Poliția orașului Horezu, la o unitate turistică de pe raza localității Horezu, unde se aflau cazați aproximativ 90 elevi din alte județe ale țării, fiind în tabără privată, însoțiți de cadre didactice, precum și de reprezentanți ai unui ONG.

Copiii au adresat multiple întrebări polițiștilor, inclusiv referitoare la profesia de polițist și au primit sfaturi utile pentru petrecerea vacanței în siguranță.
Totodată, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au continuat seria activităților pe linie de educație rutieră, copiilor fiindu-le explicate pe înțelesul acestora principalele reguli necesar a fi respectate atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Poliţiştii alături de 130 elevi de origine ucraineană

Informațiile utile au vizat și legislația rutieră în materie de circulație cu rolele, trotinetele, skateboard-ul sau bicicletele, elevilor fiindu-le reamintit faptul că pentru a se deplasa cu acestea pe drumurile publice este necesar să aibă vârsta de minimum 14 ani, responsabilitățile în această calitate de participant la trafic fiind pe măsură.

Astăzi, polițiștii Biroul Siguranță Școlară împreună cu cei din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Poliția orașului Băile Olănești, se vor afla alături de aproximativ 130 elevi de origine ucraineană, implicați în activități educaționale la Liceul Tehnologic Iustinian Marina din Băile Olănești.

Se vor acorda recomandări antiinfracționale și antivictimale , se vor purta discuții pentru prevenirea fenomelui bullying, și nu în ultimul rând elevilor ucraineni li se vor prelucra prevederile legislației naționale referitoare la răspunderea penală a minorilor, dar și tipurile de infracțiuni cel mai des săvârșite în mediul școlar, în vederea preîntâmpinării implicării acestora în conflicte și conștientizării tipurilor de comportamente acceptate în mediul școlar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS