5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDe ce mai este nevoie pentru a începe reabilitarea Colegiului ”Carol I”

De ce mai este nevoie pentru a începe reabilitarea Colegiului ”Carol I”

Pentru a începe lucrările de reabilitare și consolidare a Colegiului Național ”Carol I” din Craiova ar mai fi nevoie de un aviz ISU și un aviz de la Ministerul Culturii, a anunțat directorul executiv din cadrul Primriei Craiova, Maria Nuță, la festivitatea aniversară a unității școlare.

Pe 20 mai s-au aniversat 196 de ani de existență pentru Colegiul Național ”Carol I” din Craiova. Festivitatea a avut loc la Filarmonica Oltenia unde au fost prezenți elevi, profesori, absolvenți dar și reprezentanți ai autorităților locale. Cu acest prilej, având în vedere că pe 16 martie 2021 a fost semnat contractul pentru  ”Reabilitare și consolidare corp central Colegiul National Carol I si Opera Românaă Craiova”,  directorul executiv din cadrul Primăriei Craiova a precizat că pentru începerea lucrărilor ar mai fi nevoie de un aviz de la ISU dar și de un aviz de la Ministerul Culturii, subliniind că pentru acesta din urmă documentația va fi depusă chiar în această săptămână.

”Mai întâmpinăm o problemă la Ministerul Culturii. Pe 24 mai se va depune documentația la și sperăm că ne vor da avizul să putem să continuăm pentru autorizație. Va ai fi nevoie și de un aviz de la ISU. Restul avizelor le avem”, a precizat Maria Nuță, directorul executiv din cadrul Primăriei Craiova.

Pregătirile au fost făcute încă din 2014

Reprezentantul Primăriei Craiova a subliniat că pentru demararea lucărilor de reabilitare a Colegiului Național ”Carol I” au fost făcute pregătiri încă din 2014.

”Încă din 2014 am pregătit mutarea elevilor ca să poată să desfășoare actul de învăţământ. Am investit în cantină unde am făcut săli de clasă. Am investit în fostul cămin din spatele liceului unde au fost duse clasele pregătitoare. Am investit în bazinul de înot. Acum așteptăm să demarăm aceste lucrări de reabilitare. Aceste lucrări vor face o construcție modernă în care elevii să își desfășoare actul de învăţământ ”, a mai spus directorul executiv Maria Nuță.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS