5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUniversitatea din Craiova a scos la licitaţie reabilitarea a cinci clădiri din Complexul facultăţilor de inginerie

Universitatea din Craiova a scos la licitaţie reabilitarea a cinci clădiri din Complexul facultăţilor de inginerie

Universitatea din Craiova a scos la licitaţie serviciile de proiectare şi execuţie pentru reabilitarea a cinci clădiri din Complexul facultăţilor cu profil electric. Suma alocată este de aproape de 23 de milioane de lei, din fonduri europene.

Universitatea din Craiova a scos la licitaţie serviciile de proiectare şi execuţie pentru reabilitarea şi modernizarea corpurilor G(C12), H(C16), I(C13), J(C14) si K(C15) din Complexul facultăţilor cu profil electric. Lucrările sunt finanţate din fonduri europene, pe baza proiectului semnat de universitate la ADR SV Oltenia în decembrie 2021. Scopul proiectului este de a crea infrastructuri care să permită formarea de specialişti în domeniul ingineriei electrice la programele calculatoare, automatică, ingineria sistemelor multimedia, electronică, mecatronică şi robotică, energetică, electrotehnică, avionică, electromecanică).

Ce suprafeţe vor fi reabilitate


Conform proiectului, corpurile de clădire supuse procesului de reabilitare, consolidare şi modernizare au o suprafață construită de 2.418 mp și o suprafață desfășurată de 6.066 mp. Suprafețele propuse pentru a fi reabilitate şi modernizate sunt 6.066 mp reabilitare şi 710 mp extindere.
În proiect sunt prevăzute şi lucrări de reparații, reabilitări, amenajări și pentru trotuare de protecție, pentru alei pietonale pe o suprafață, pentru spații verzi, dar și lucrări de sistematizare verticală. Valoarea proiectului este de 22.908.594 de lei. Ofertele se depun până pe 11 aprilie.
Universitatea din Craiova are un proiect de reabilitare şi modernizare şi pentru clădirile A, B şi C din cadrul complexului facultăţilor cu profil electric dar contractul pentru proiectare şi executare lucrări a fost reziliat în ianuarie anul acesta. Termenul de execuţie a lucrărilor era 2023.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS