17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieElevii de la Tonitza îl acuză pe director că acoperă un profesor care a abuzat un minor

Elevii de la Tonitza îl acuză pe director că acoperă un profesor care a abuzat un minor

Elevii Liceului de Arte Plastice “Nicolae Tonitza” din București au raportat, ieri asociației o situație extrem de gravă.

Directorul liceului a decis să acopere un profesor care a comis numeroase infracțiuni, inclusiv act sexual cu minori, pentru a nu deteriora imaginea instituției. Asociația Elevilor din București și Ilfov („AEBI”) cere demisia directorului și teste psihologice mai riguroase pentru cadrele didactice.
Un profesor de educație fizică al Liceului de Arte Plastice “Nicolae Tonitza” din capitală, a fost ridicat de polițiști din cauza apelului la 112 al unor elevi de clasa a V-a, după ce acesta a spart capul unui copil.

Mai mulți elevi din cadrul liceului au relatat anonim asociației, alte fapte din trecut care îl fac pe profesor o persoană extrem de periculoasă. Acesta „a întreținut relații sexuale cu o elevă, s-a masturbat în vestiar”, iar unele surse suspectează că acesta „vine în unitatea de învățământ sub influența drogurilor și a alcoolului”. În tot acest timp, directorul ar fi cunoscut aceste probleme, dar nu a luat nicio măsură, susținând că orice mișcare deteriorează imaginea instituției. Profesorul a fost demis din funcție ieri, după ce agresiunea lui față de un elev a ajuns în presă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS