9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateȘcolile de top din Craiova achiziționează echipamente IT de sute de mii de euro

Școlile de top din Craiova achiziționează echipamente IT de sute de mii de euro

Mai multe școli din Craiova achiziționează în această perioadă tablete și laptopuri pentru toți elevii și cadrele didactice titulare, iar pentru clase cumpără table inteligente dar și sisteme all -in- one, ecrane de proiecție, routere. Directorii unităților de învățământ spun că noile sisteme vor fi folosite pentru a îmbunătăți predarea online, dar și pentru activitatea față în față cu elevii, conform cerințelor pe care le au manualele digitale cu care lucrează în prezent.

Școlile care fac achiziții

Colegiul Național ”Frații Buzești”, Colegiul Național ”Elena Cuza”, Colegiul Național ”Carol I” , Colegiul Național ”Ștefan Velovan”, Școala gimnazială ”Traian”, Școala gimnazială ”Gheorghe Țițieca” sunt unitățile școlare care au în derulare, în această lună, licitații de sute de mii de euro pentru echipamente IT. Banii sunt asigurați din fonduri europene. Directorii acestor școli spun că în luna aprilie toți elevii și profesorii vor primi laptop-uri și tablete și că vor îmbunătăți și dotarea claselor, astfel încât lecțiile să se desfășoare în stil occidetal, cu mai multe imagini și activități practice.

”Ne-am dorit să îmbunătățim dotarea școlilor cu echipamente IT de când a început pandemia. Acum, prin aceste achiziții, fiecare clasă va avea echipamente în valoare de aproape 6.000 de euro, iar fiecare elev și profesor va avea tabletă și respectiv laptop. Aceste echipamente ne vor fi utile pentru școala online, dar și pentru a îmbunătăți procesul de învățământ față în față”, a spus Adrian Stroe, directorul Colegiului Național ”Ștefan Velovan” din Craiova.

”Era nevoie de echipamente noi pentru manualele digitale”

La Școala gimnazială ”Gheorghe Țițeica” din Craiova se achiziționează echipamente IT în valoare de aproximativ 600.000 de euro.

”Procedura de achiziție este în derulare și sunt prevăzute tablete pentru toți copiii, și laptopuri pentru cadrele didactice titulare. De asemenea, se vor achiziționa table inteligete, sisteme all in one, camere video pentru toate cele 23 de săli de clasă. Au fost incluse și cele trei săli de clasă pe care le avem la fosta Școală Nr 35 din Craiova. Cu noile echipamente se asigură includerea resurselor TIC la fiecare oră. Și acum se folosesc ecrane și echipamente inteligente în predare, pentru că avem manuale digitale, dar echipamentele respective sunt mai vechi, sunt depășite am putea spune”, a precizat Cerasela Cremene, directorul Școlii gimnaziale ”Gheorghe Țițieca” din Craiova.

”Digitalizarea nu este un moft”

Directorii școlilor spun că era nevoie de astfel de achiziții pentru că digitalizarea școlilor nu este un moft, ci o necesitate. ”Digitalizarea școlilor a început chiar înainte de pandemie, dar acum se face într-un ritm mai accelerat, pentru că este nevoie și există oportunități prin aceste proiecte europene. Vom dota toată școala cu table inteligente, camere pentru conferințe, proiectoare. Elevii vor primi tablete, profesorii laptopuri. Aceste echipamente sunt necesare în prezent pentru a răspunde nevoilor educaționale nu numai online, ci și pentru activitățile față în față. Acum se cere ca lecțiile să se facă mult mai interactiv”, a precizat Diana Brătucu, directorul Școlii gimnaziale ”Traian” din Craiova.

La Colegiul ”Carol I”, proiectul este de un milion de euro

Directorul Colegiului Național ”Carol I” din Craiova spune că pentru dotarea cu echipamente IT, proiectul pe care îl are școala este de un milion de euro și că mai sunt în derulare și alte proiecte cu bani europeni .

”Avem un proiect de un milion de euro pentru echipamente. În principiu, fiecare elev va primi, în funcție de vârstă, tabletă sau laptop. Cadrele didactice vor primi laptop-uri. Internetul o să fie achitat prin proiect în următorii doi ani. Livrarea cred că va fi în luna aprilie. Astfel, orele online care se desfășoară pe platforma școlii se vor derula într-un sistem compatibil.

Mai avem și alte proiecte. Unul dintre aceste proiecte este cu Colegiul ”Ștefan Velovan” din Craiova, cu Universitatea din Craiova și vor fi implicați 100 de elevi. Prin acest proiect va fi dotat un laborator de informatică și elevii vor beneficia și de o excursie. De asemenea, de la Primăria Craiova am primit 100 de bănci pe care urmează să le monteze firma care le-a livrat. Pot spune astfel că Moș Crăciun a venit din plin la colegiu”, a precizat Dănuț Mic, directorul Colegiului Național ”Carol I” din Craiova.

I

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS