13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLiceenii"buzeşteni" au dezvoltat o aplicaţie care să faciliteze admiterea la facultate

Liceenii”buzeşteni” au dezvoltat o aplicaţie care să faciliteze admiterea la facultate

Echipa de robotică „Soft Hoarders” a Colegiului Național „Frații Buzești” din Craiova a participat între 11 și 12 decembrie la EduHack, cel mai mare hackaton pe teme de educație formală și non-formală din România. Echipajul format din şase membri a dezvoltat proiectul „ViitorStudent”, o aplicație web al cărei scop este să ajute elevii de pretutindeni în procesul de admitere la facultate, astfel încât să nu mai consulte site-urile universităţilor. Elevii craioveni spun că vor pune această aplicaţie la dispoziţia tuturor celor interesaţi şi chiar o vor îmbunătăţi.

Ideea proiectului „ViitorStudent” a pornit de la nevoia elevilor craioveni de a avea acces o aplicaţie care să ofere informaţii despre toate facultăţile din ţară. În plus, aplicaţia oferă şi îndrumare pentru alegerea facultăţii.

„Am dorit să oferim o alternativă mai eficientă și mai ușor de folosit la site-urile universităților din țară, care să conțină și anumite funcționalități în plus, precum cea de recomandare a unei facultăți pe baza intereselor utilizatorului. Practic, aplicația web conține și o funcționalitate de tip chestionar, în care utilizatorul introduce materiile școlare preferate, activitățile extrașcolare desfășurate și viitoare profesii dorite, iar site-ul recomandă automat facultăți pe baza acestor informații. Utilizatorul are posibilitatea de a filtra facultățile pe baza acestor categorii. Aplicaţia pune la dispoziţia elevilor şi informaţii de bază, precum adresă și număr de telefon. Utilizatorii pot găsi aici toate procedurile de admitere și informații referitoare la acestea, pentru a nu fi nevoiți să verifice site-urile universităților. Proiectul acesta are mai multe componente şi fost realizat în doar 36 de ore.”, a precizat Vlad Nedelcu, elev al Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova.

Aplicaţia va fi completată şi cu facultăţi din străinătate

Liceenii din Craiova spun că îşi doresc să continue să lucreze în acest proiect să includă şi universităţi din străinătate.


„Prin dezvoltarea acestei aplicații web, am dorit să facilităm accesul elevilor la informații despre procesul de admitere la facultate. Centralizând aceste date, ne-am confruntat cu o lipsă de coerență a website-urilor facultăților, astfel că am realizat încă odată necesitatea unui produs ca al nostru. Proiectul „ViitorStudent” va fi continuat de echipa noastră. În viitor dorim să implementăm noi funcționalități, precum posibilitatea elevilor de a participa la întâlniri cu studenți de la diverse facultăți sau includerea facultăților din străinătate în baza noastră de date. De asemenea, dorim să oferim și posibilitatea efectuării unor teste de antrenament sau accesul la modele de dosare și scrisori de intenție. Aplicaţia va deveni operaţională pentru toţi elevii luna viitoare”, a mai precizat elevul Vlad Nedelcu..
La proiectul „ViitorStudent” au lucrat şase elevi, respectiv Vlad Nedelcu, Mihai Stamatescu, Mihnea Stamatie, Adrian Ioana, Dominic Staicu, Ramy Sakr.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS