11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieMinistrul Educației: Fiecare școală poate decide dacă face sau nu cursuri în 23 decembrie

Ministrul Educației: Fiecare școală poate decide dacă face sau nu cursuri în 23 decembrie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că şcolile vor avea posibilitatea de a decide dacă fac sau nu cursuri joi, 23 decembrie, ultima zi înainte de vacanța de Crăciun. Decizia aparţine conducerii unităţii, iar cursurile în format fizic pot fi înlocuite cu o temă de vacanţă sau cu întâlniri informale.

„Dată fiind configuraţia acestui an şcolar şi provocările pe care acesta le-a adus pentru copii şi cadre didactice, Ministerul Educaţiei a decis să ofere posibilitatea unităţilor şcolare să adapteze modul în care se va organiza ziua de 23 decembrie, din punct de vedere didactic.

Decizia a fost luată pentru a veni în întâmpinarea dorinţelor copiilor

Astfel, fiecare director de şcoală va putea hotărî, după consultarea cadrelor didactice, dacă pe 23 decembrie elevii vor desfăşura cursuri cu prezenţă fizică sau dacă activităţile pot fi adaptate astfel încât să răspundă aşteptărilor în contextul particular al sărbătorilor, în care activităţile de învăţare să se poată organiza de manieră nonformală şi informală, eventual printr-un proiect pe o temă care să implice întreaga familie şi care să fie prezentat ulterior colegilor, după vacanţa de sărbători”, a transmis, vineri, ministrul Educaţiei, într-un mesaj, potrivit HotNews.

Cîmpeanu afirmă că decizia a fost luată pentru a veni în întâmpinarea dorinţelor copiilor, dar şi pentru a întări procesul de descentralizare.

„Decizia a fost luată pentru a veni în întâmpinarea dorinţei copiilor şi părinţilor de a dedica această zi pregătirilor pentru Ajunul Crăciunului, cât şi în spiritul descentralizării promovate în acest an de Ministerul Educaţiei, astfel încât unităţile de învăţământ să poată adapta mai eficient activităţile lor aşteptărilor şi nevoilor societăţii”, a mai transmis ministrul Educaţiei.

Şcoala ar urma să înceapă pe 10, respectiv 3 ianuarie

Vacanța de iarnă începe pe 23 decembrie. Vacanța de Crăciun era programată să fie și vacanța intersemestrială, însă după decalarea semestrului al doilea, acest lucru nu mai este valabil.

Vacanța de Sărbători se încheie pe 9 ianuarie pentru copii de grădiniță și clase primare și pe 2 ianuarie pentru elevii de gimnaziu și liceu. Astfel, școala ar urma să înceapă pe 10, respectiv 3 ianuarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS