14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDemisii în şcoli şi la ISJ Dolj

Demisii în şcoli şi la ISJ Dolj

De, ieri, au intrat pe funcţii de conducere noi directori şi inspectori şcolari. Una dintre schimbări este la o unitate de învăţământ la care trei săptămâni au fost proteste ale personalului angajat şi părinţilor, nemulţumiţi de schimbarea managerului. De ieri a fost numit un nou director, fiind al treilea în mai puţin de o lună. De asemenea, demisii şi noi numiri au fost şi la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

A fost numit al treilea director la Filiaşi

Săptămâna a început cu noi manageri şi inspectori şcolari. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, noile numiri au fost făcute ca urmare a faptului că au fost înregistrate demisii din funcţii.


Una dintre schimbări a fost făcută chiar la Şcoala gimnazială Filiaşi. Directorul care conducea această şcoală, Dan Dinu, şi-a dat demisia, fiind al doilea director care a fost numit şi schimbat totodată în luna septembrie a acestui an. Funcţia de manager a fost preluată de Nicolae Daniel Petrescu, profesor titular la Colegiul „Gheorghe Chiţu” care a avut un mandat de director adjunct la Colegiul Naţional „Carol I” , care s-a terminat anul trecut. De asemenea, înainte de a fi la Colegiul „Carol I”, Nicolae Daniel Petrescu a fost pentru o perioadă director adjunct la Liceul „Ştefan Odobleja” din Craiova. La numirea în funcţia de conducere de la Filiaşi a directorului Nicoale Petrescu au fost prezenţi şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. Este al treilea director numit în această şcoală în mai puţin de o lună.
Noul manager spune că pe primul loc vor fi elevii.

„Ca director mă interesează dezvoltarea copiilor, să avem rezultate bune la examenul naţional şi la evaluarea de la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, dar şi la olimpiade şi la concursuri şcolare. Îmi doresc să se intre într-o stare de normalitate. Este atmosferă de lucru. Profesorii au intrat la clasă, elevii la fel”, a precizat Nicolae Petrescu, noul director al Şcolii gimnaziale Filiaşi. O altă schimbare este la Şcoala Gângiova, pe funcţia de director fiind numită Maria Laura Tică, cadru didactic pentru învăţământ preşcolar.

Ce schimbări au fost făcute la ISJ Dolj

Demisii au fost înregistrate şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, iar, de ieri, funcţiile au fost preluate de alte cadre didactice.

„Toate numirile atât la directori de unităţi şcolare, cât şi la inspectori şcolari au fost făcute ca urmare a demisiilor depuse. La Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi-au depus demisiile Roxaba Tîmplaru, inspector şcolar pentru informatică, şi Monica Filip, inspector şcolar pentru învăţământul special.

Au fost numite cu detaşare în interesul învăţământului Mihaela Papa -inspector şcolar pentru informatică şi Marinela Dumitrescu, care este inspector şcolar pentru socio-umane şi a preluat şi departamentul de învăţământ special. Toate cadrele didactice numite prin detaşare în interesul învăţământului îndeplinesc condiţiile legale pentru numire pe funcţiile de director şi inspector şcolar. Detaşarea în interesul învăţământului se face până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar în curs”, a precizat Nicoleta Liţoiu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS