12.8 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăEducatieSute de copii din centrele DGASPC se pregătesc de școală

Sute de copii din centrele DGASPC se pregătesc de școală

În doar câteva zile, unitățile de învățământ își deschid porțile și, cu mic, cu mare, preșcolarii și elevii pășesc cu încredere, sau cu emoții, în noul an școlar.

Peste două sute de copii și tineri din sistemul de protecție specială încep școala luni. Este vorba despre 115 copii din centrele rezidențiale subordonate Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj și 154 de copii aflați la asistenți maternali profesioniști angajați în cadrul Direcției. Dintre aceștia, 20 sunt preșcolari, restul fiind elevi de școală generală, liceu și școli profesionale.

De asemenea, în sistemul de protecție al DGASPC Gorj se regăsesc și 18 tineri care sunt studenți, opt dintre ei provenind din centre rezidențiale și 10 aflându-se la asistenți maternali. Pregătirile pentru noul an școlar s-au finalizat, fiind achiziționate ghiozdane, rechizite, articole vestimentare, încălțăminte și alte obiecte necesare pentru școală. În plus, sunt stocuri suficiente de materiale anti-covid, astfel încât copiii să se deplaseze în deplină siguranță la școală și să fie protejați. Totodată, s-au luat și măsuri specifice în eventualitatea trecerii la cursuri online, copiii din sistem dispunând de tehnologie corespunzătoare și de baza materială necesară desfășurării orelor online.

Centrele DGASPC se pregătesc de valul 4 al pandemiei COVID

Toate centrele de asistență din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj se pregătesc de valul 4 al pandemiei COVID. Vor fi achiziționate echipamente și produse de protecție specifice crizei sanitare COVID-19 necesare funcționarii în condiții optime a centrelor rezidențiale din cadrul DGASPC Gorj. Este vorba în primul rând cumpărarea de dispensere cu dezinfectant pentru mâini. Echipamentele vor fi montate pe perete, în zonele de acces în sediile respective.

Vor fi achiziționate dispensere și dezinfectant în valoare de 21.000 de lei. Centrele în care se află beneficiari minori și adulți au fost printre cele mai expuse în pandemia de coronavirus. Aici a și fost demarată campania de vaccinare. Nu toți salariații au fost însă de acord cu vaccinarea și au rămas neimunizați. Prin urmare, este nevoie ca periodic angajații centrelor să fie testați pentru a se stabili dacă sunt sau nu infectați cu coronavirus.

La un moment dat se vehicula că se ia în calcul vaccinarea obligatorie a salariaților care lucrează în căminele de bătrâni, însă până acum nu a fost luată o decizie cu privire la imunizarea obligatorie. Cel mai probabil, acest lucru ar genera nemulțumiri în rândul celor care nu sunt de acord să se vaccineze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS