29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateColegiul "Carol I" din Craiova, în plin şantier înainte de începerea noului an şcolar

Colegiul „Carol I” din Craiova, în plin şantier înainte de începerea noului an şcolar

Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova este în plin şantier. Se lucrează în clădirea în care se recompartimentează spaţiile pentru a face noi săli de clasă şi laboratoare, care să poată fi folosite în noul an şcolar.

Directorul colegiului a precizat că se fac eforturi susţinute pentru a pune totul la punct până la revenirea elevilor în bănci, subliniind că nu se va pune problema mutării elevilor în alte spaţii din afara şcolii. În paralel, şi corpul central al şcolii, care va intra în reabilitare în această toamnă, trebuie eliberat de mobilier şi de cărţi.

Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova, în plin şantier

Se lucrează pe două „fronturi”

Mai sunt două săptămâni până la începerea noului an şcolar. Practic, a început numărătoarea inversă până când elevii vor reveni în bănci. La Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova pregătirile pentru noul an şcolar înseamnă crearea unor noi clase şi laboratoare. În aceste zile, muncitorii cară plăci de rigips pentru a compartinenta noile săli de clasă, le tencuiesc pe cele care deja au prins contur, amenajează noi grupuri sanitare.

În paralel, trebuie eliberat şi corpul central de cărţi şi mobilier, pentru că şi acolo vor începe lucrările. O parte din pereţii interiori au fost curăţaţi de vechea tencuială. Sunt practic două şantiere deschise în acest moment.

Noile clase de la Colegiul Naţional Carol I din Craiova

„Elevii vor învăţa la „Carol I” ca şi până acum”

Managerul colegiului dă asigurări, însă, că elevii vor învăţa tot în spaţiile colegiului, la fel ca şi în anii anteriori.
„La Colegiul Naţional „Carol I” se desfăşoară două lucrări de anvergură. Una este legată de reabilitarea corpului central, care se află în stadiul de proiectare şi de obţinere a avizelor necesare. Această lucrare se desfăşoară sub patronajul Guvernului prin Compania Naţională de Investiţii. Odată ce va începe reabilitarea, clădirea centrală va fi delimitată, astfel încât elevii, profesorii, părinţii să nu fie afectaţi de şantier.

În paralel, Primăria Municipiului Craiova desfăşoară lucrări de reamenajare a spaţiilor pentru a suplini deficitul de săli de clasă, rămas în urma închiderii corpului central. Astfel, vor fi amenajate două laboratoare de informatică şi cinci săli de clasă în Corpul 5 al Colegiului Naţional „Carol I”. Mesajul principal este: elevii noştri vor învăţa aici, în două schimburi, aşa cum a fost şi până acum. Nu se pune problema mutării acestora în alte spaţii. Ne vom descurca. Lucrările pentru reamenajare sunt în desfăşurare. Au început în urmă cu o lună şi ceva”, a precizat managerul Ion Daniel.

Noile clase de la Colegiul Naţional Carol I din Craiova

Cele două lucrări se leagă una de cealaltă

Directorul Colegiului Naţional „Carol I” din Craiova spune că în această perioadă cele două lucrări, cea de reabilitare şi cea pentru amenajarea unor noi spaţii, se află în strânsă legătură.

„Cele două lucrări se leagă una de cealaltă, pentru că noi trebuie să eliberăm corpul central de mobilier şi nu numai. Ca să putem elibera corpul central trebuie să avem spaţii de depozitare. O parte din obiectele din corpul respectiv le-am mutat în fosta sală de festivităţi, iar, în septembrie, când vor fi gata sălile de clasă o să le dotăm cu mobilierul care acum este depozitat. Tot atunci vom muta şi mobilierul pentru laboratoare.

Mobilierul din celelalte clase din corpul central va fi mutat în trei din spaţiie de depozitare, aflate la demisolul corpului 5 dar şi în corpul administrativ în sălile de la etajele superioare”, a mai precizat managerul Ion Daniel.

Pereţi interiori fără tencuială, corpul central al Colegiului Carol I din Craiova


Chiar dacă o bună parte din şcoală este în şantier, directorul de la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova spune că este optimist că noul an şcolar va începe în condiţii bune.


„Suntem optimişti şi suntem convinşi că şcoala noastră va fi pregătită să primească elevii în cele mai bune condiţii de igienă. Se fac eforturi susţinute de către toţi factorii implicaţi şi suntem convinşi că vom putea oferi copiilor condiţii foarte bune de desfăşurare a activităţii, în noul an şcolar, 2021- 2022”, a mai spus managerul.

Un nou proiect va îmbunătăţi infrastructura educaţională

Tot în noul an şcolar va începe la Colegiul Naţional „Carol I” şi un proiect european pentru a îmbunătăţi infrastructura educaţională.


„În altă ordine de idei, suntem în derulare cu un proiect pentru îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale. A fost câştigat un proiect în valoare de aproape un milion de euro. Prin acest proiect se vor achiziţiona tablete pentru fiecare elev, laptopuri pentru fiecare profesor şi tablete grafice. În fiecare sală de clasă vor fi table inteligente de înaltă calitate”, a spus directorul Ion Daniel.


Managerul spune că ia în calcul atât posibilitatea că se va reveni la învăţământul online, dar spune că noua tehnologie va putea fi folosită şi la activităţile faţă în faţă.


„Luăm în calcul orice situaţie posibilă. Evident, că învăţământul faţă în faţă are alt impact asupra elevilor, dar trebuie să vedem şi părţile bune ale lockdown-ului, care ne-a forţat şi pe noi, şi pe elevi, şi pe părinţi, să utilizăm tehnologia, altfel decât o foloseam până acum. Cu siguranţă, o parte dintre exemplele de bună practică înâlnite pe perioada pandemiei trebuie să le folosim şi în continuare. Tehnologia trebuie să o folosim şi la învăţământul faţă în faţă”, a mai precizat directorul Colegiului Naţional „Carol I” din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS