11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElitele Craiovei la Informatică au reuşit o nouă performanţă internaţională

Elitele Craiovei la Informatică au reuşit o nouă performanţă internaţională

Elevele Ruxandra Nanu şi Alexandra Nicola de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” au format jumătate din lotul României pentru Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete (European Girls Olympiad in Informatics) organizată de Elveţia, în perioada 14-19 iunie. Elevele din Craiova au reuşit nu doar să se califice pentru această competiţie internaţională, ci au reuşit să obţină medalii de argint. Echipa României a ocupat locul al doilea pe naţuni în clasamentul pe medalii cât şi în clasamentul cumulat pe puncte.

Au concurat cu elevi din peste 40 de ţări

În perioada 14-19 iunie Elveția a organizat prima ediția a Olimpiadei Europene pentru Fete. Au participat eleve din peste 40 de țări iar înscrierea în concurs a unor echipe puternice din afara Europei precum Statele Unite, Canada, Japonia, Brazilia, Mexic au făcut din aceasta un adevărat campionat mondial. România a fost reprezentată la această olimpiadă de două eleve din Craiova şi două eleve din Bucureşti, care au obţinut şi premii.
„În echipa României s-au calificat două eleve din Craiova de la Colegiul Național „Frații Buzești „, Ruxandra Nanu, Alexandra Nicola, şi două eleve din București, Iulia Hosu de la Liceul Internațional de Informatică și Iulia Slănină de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”.

Liderii echipei aleși dintre profesorii și studenții care contribuie la selecția lotului național au fost prof. Raluca Costineanu de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava și studenta Alexandra Udriștoiu de la Universitatea București și ea absolventă a Colegiului Național „Frații Buzești „, olimpică internațională la informatică. Echipa României a obținut două medalii de aur și doilea medalii de argint ocupând locul al doilea pe națiuni atât în clasamentul pe medalii cât și în cel cumulat pe puncte.

Fetele din Craiova au obținut medalii de argint continuând tradiția participărilor internaționale la informatică ale elevilor buzeșteni începută cu mulți ani în urmă.
Competiția s-a desfășurat online, echipa României întrunindu-se la București”, a precizat profesorul Marius Nicoli de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova care se ocupă de pregătirea celor două olimpice.

Elevele din Craiova premiate la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete, alături de studenta Alexandra Udriştoiu şi profesorul Marius Nicoli

Cele două eleve continuă tradiţia performanţei la informatică

Pentru a participa la această olimpiadă, cele două fete din Craiova s-au calificat în lotul naţional al României pentru seniori. Calificarea a avut loc după etapa naţională a olimpiadei naţionale de informatică organizată de Societatea pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică. Prin calificarea la seniori, cele două eleve au continuat să asigure prezenţa „buzeştenilor” neîntreruptă în lotul naţional din 2019.

Este cel de al doispezecelea an consecutiv în care avem elevi de la Colegiul „Fraţii Buzeşti” în lotul naţional de informatică şi participă la concursuri internaţionale unde reuşesc să facă performanţă. Eleva Ruxandra Nanu este în clasa a XII-a, iar Alexandra Nicola este în clasa a XI-a. Ambele eleve sunt pasionate de informatică şi participă încă din gimnaziu la olimpiadele de informatică, având în portofolii mai multe premii şi medalii naţionale şi internaţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS