12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii pot depune cereri pentru a primi tichetele Euro 200

Elevii pot depune cereri pentru a primi tichetele Euro 200

Elevii vor primi şi anul acesta un stimulent financiar pentru achiziţionarea de calculatoare prin programul social Euro 200. Cererile se depun până pe 15 iunie.

Programul „Euro 200” pentru acordarea unui ajutor financiar elevilor şi studenţilor în vederea achiziţionării de calculatoare se va desfășura şi în acest an. Pentru a beneficia de bionuri elevii trebuie să provină din familii cu venitul brut de maximum 250 de lei pe fiecare membru. Cererile pentru a beneficia de stimulentul fina ciar se depun la unităţile şcolare până pe 15 iunie.


Tichete se eliberează către beneficiari în perioada 20-27 august. Calculatoarele pot fi achiziţionate în perioada 20 august -15 octombrie.
Beneficiarii Legii nr. 269/2004 se pot prezenta la oricare agent economic care comercializează calculatoare şi pot achiziţiona calculatoare în baza bonului valoric în original, achitând diferenţa de preţ care depăşeşte contravaloarea ajutorului financiar.
În situaţia în care furnizorul acceptă, diferenţa de preţ prevăzută la alin. (1) poate fi plătită de beneficiar şi în rate. În aceste cazuri, bonul valoric obţinut de către beneficiarii Legii nr. 269/2004 de la unităţile sau instituţiile de învăţământ poate constitui avans pentru achiziţionarea calculatoarelor.
Anul trecut în Dolj au fost 267 de beneficiari ai acestui program.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS