10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSute de profesori concurează pentru mutarea catedrelor în Dolj

Sute de profesori concurează pentru mutarea catedrelor în Dolj

Sute de cadre didactice titulare din Dolj au depus cereri pentru a-şi muta catedra. Şi la această etapă cererea este mai mare decât oferta. Cadrele didactice vor avea şanse să se pretransfere în funcţie de punctaj. În plus, prioritate au cei care se vor pretransfera în interiorul aceleaşi localităţi. La acestea se adaugă şi alte zeci de schimburi de posturi între titulari.

Profesorii titulari care vor să se apropie de domiciliu cu catedra participă la pretransfer. În Dolj, în această perioadă sunt sute de cereri. Cele mai multe solicitări sunt la învăţători şi la educatoare.


„În această perioadă au fost depuse 440 de dosare. Cele mai multe dosare au fost depuse la învăţători şi educatoare. La învăţători au fost depuse 117 dosare, iar la educatoare sunt 111 dosare. De asemenea, la învăţământul special sunt 29 dosare, iar la matematică şi engleză- 25 dosare”, a precizat Claudiu Crăciunoiu, inspector şcolar general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.


Profesorii care s-au înscris la pretransfer au fost evaluaţi pe baza unui dosar şi s-a stabilit un punctaj corespunzător. Dosarele au fost evaluate şi inspectorii şcolari. Cadrele didactice nemulţumite de scăderea punctajului au depus contestaţii.
„Au fost depuse 41 de contestaţii ce au fost soluţionate în Consiliul de Administraţie al ISJ Dolj, astfel 24 au fost admise şi 17 respinse”, a mai precizat Claudiu Crăciunoiu, inspector şcolar general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Cum se va repartizarea

Repartizarea profesorilor titulari pe posturi se va face în şedinţă publică, pe 26 aprilie. La repartizare, pe lângă punctaj, un rol important îl va avea şi domiciliul solicitantului.

„Pretransferul se face pentru apropierea de domiciliu. La şedinţa pentru pretransfer, ocuparea postului nu este restricţionată de viabilitate. Nu este nevoie să ocupe doar un post viabil pe patru ani, se pot ocupa şi posturile cu viabilitate de un an” a precizat inspectorul şcolar general Alexandru Gîdăr.


Profesorii care sunt titulari în alte judeţe şi vor să se pretransfere în Dolj vor intra la pretransfer în ordinea punctajului după ce se vor rezolva cererile de pretransfer al celor care se pretransferă în interiorul localității în care își au domiciliul.


La unele specializări sunt mai multe cereri decât posturi. De exemplu, la educatoare sunt 111 dosare şi 77 de posturi, iar la învăţători sunt 117 cereri şi 73 de posturi.


Pe lângă pretransfer la şedinţa din 26 aprilie se vor face şi schimburi de posturi între titulari. Au fost depuse 46 de dosare pentru schimb de posturi între titulari. Condiţia principală pentru acceptarea schimbului este ca la dosar să existe acordul ambelor cadre didactice care fac schimbul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS