5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞase şcoli din Dolj au 100% promovaţi la simularea Evaluării Naţionale

Şase şcoli din Dolj au 100% promovaţi la simularea Evaluării Naţionale

-

În Dolj, 64,7% dintre elevi au obţinut note peste 5 la simularea Evaluării Naţionale. Procentul de promovare este mai mare decât în sensiunile anterioare, dar au fost mai puţine note de 10.


„Pe 29 martie şi 30 martie s-a desfăşurat simularea evaluării naţionale pentru elevii de clasa a VIII-a. În Dolj au fost mulţi elevi care au participat la această evaluare. Am avut 120 de copii care nu au susţinut simularea, pentru că s-au aflat în zonele care aveau interdicţie. Vom relua simularea sub o formulă judeţeană în luna mai şi pentru aceşti copii. Ca şi rezultate, au promovat 64, 7% dintre elevi, în sensul că au obţinut note peste 5. Notele maxime au fost mai puţine ca de obicei. O singură notă de 10 la limba şi literatura română şi 33 de note la matematică”, a precizat inspectorul şcolar general Alexandru Gîdăr.

Şcolile cu procent de 100%


La nivelul judeţului Dolj, sunt şase unităţi şcolare la care peste 90% dintre elevi au obţinut note peste 5.


„Am avut rezultate bune la foarte multe unităţi de învăţământ. Procente de peste 90% şi de 100% şi aşa cum ştim cu toţii, scopul acestei simulări a fost acela de a vedea la ce nivel suntem în momentul de faţă, de a pregăti copiii cu starea fizică a examenului, cu emoţiile, cu modul în care se desfăşoară probele. Pe de altă parte, aceste rezultate ne pot ghida paşii în privinţa activităţilor remediale, pentru a îndrepta acolo unde se identifică probleme, profesorul împreună cu elevul şi cu părintele. Nu se publică notele nominal. Notele se comunică doar elevilor şi părinţilor „, a mai precizat inspectorul şcolar general, Alexandru Gîdăr.


Cele 6 şcoli cu 100% promovaţi sunt: Şcoala gimnazială „Mircea Eliade” din Craiova cu 121 de elevi, Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu”- 28 de elevi, Şcoala gimnazială Terraveda- 13 elevi, Şcoala gimnazială Carpen- 2elevi, Şcoala gimnazială Dobroteşti-10 elevi, Şcoala gimnazială „Marin Sorescu” Bulzeşti- 4 elevi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Accident rutier grav cu trei victime în Bumbești-Jiu

Pompierii militari au fost solicitați joi să intervină la...

ȘTIRI GdS