8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljZeci de profesori titulari din Dolj, afectaţi de restructurare

Zeci de profesori titulari din Dolj, afectaţi de restructurare

Zeci de cadre didactice titulare sunt şi în acest an afectate de restructurare, determinată de scăderea efectivelor de elevi. Anul acesta sunt însă mai puţini profesori care trebuie să îşi caute altă catedră comparativ cu anul trecut.

În Dolj, 35 de cadre didactice îşi caută o nouă catedră pentru anul şcolar următor, pentru că în şcolile în care sunt titulari posturile se restructurează. Pentru a ocupa o nouă catedră, profesorii titulari trec printr-o evaluare a activităţii didactice în baza unei fişe şi obţin un punctaj. Lista cu punctajele a fost afişată ieri după-amiază pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

„Cadrele didactice nemulţumite de punctajul acordat pot depune contestaţie şi marţi 16 martie până la ora 16.30. Contestaţiile se depun la secretariatul ISJ Dolj sau se transmit pe adresa de email [email protected]”, a precizat inspectorul şcolar general, Alexandru Gîdăr. Pe baza punctajelor pe care le obţin, profesorii restructuraţi sunt ierahizaţi la nivelul judeţului şi astfel află dacă pot obţine sau nu un alt post pe perioadă nedeterminată sau dacă se vor detaşa pe perioadă determinată.

Posturi vacante puţine la anumite discipline

Anul acesta sunt mai puţini profesori afectaţi de restructurare, spre deosebire de anul trecut când au fost 42 de restructuraţi. Cei mai mulţi restructuraţi sunt însă la Limba şi literatura română, la franceză şi la învăţători.


„Sunt 35 de cadre didactice care sunt în restrângere de activitate fie din acest an, fie din anii anteriori. Cele mai multe cadre didactice afectate de restructurare sunt la limba şi literatura română, avem 8 solicitări, la limba franceză- sunt cinci solicitări. De asemenea, la învăţători avem 7 cereri de soluţionare a restrângerii de activitate. La educatoare avem doar trei solicitări. Cauzta retsrângerilor de activitate o reprezintă scăderea efectivelor de elevi”, a mai precizat inspectorul şcolar general, Alexandru Gîdăr.
Lista posturilor vacante a fost afişată pe 4 martie. O analiză simplă a listei arată însă că cel puţin la limba şi literatura română nu sunt posturi vacante suficiente pentru a soluţiona toţi restructuraţii. Situaţie similară este şi la limba franceză.

Repartizarea profesorilor care sunt în restrângere de activitate se va face în şedinţă publica din 25 martie. După şedinţa publică se va actualiza din nou lista posturilor vacante şi rezervate pentru soluţionarea pretransferurilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS