6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieMinistrul Educației: „ Manualele vor fi gata în decembrie. Nu e deloc bine”

Ministrul Educației: „ Manualele vor fi gata în decembrie. Nu e deloc bine”

Ministrul Educației a declarat miercuri că manualele pentru viitorul an școlar nu vor ajunge la elevi mai devreme de luna decembrie. Situație despre care spune că „nu e deloc bine”.

El a explicat că, potrivit calendarului de aprobări ale programelor școlare, licitațiile pentru manuale noi va fi lansată cel mai probabil în luna mai, iar din experiența sa acestea durează minim șapte luni.

„Cu planuri cadru aprobate la final de ianuarie, programele aprobate la final de aprilie, cu licitație demarată la începutul mai, manualele; pe baza celor opt ani de experiență, ar fi gata în decembrie. Nu a fost nicio licitație cu durata mai mică de 7 luni. Anul trecut licitația a fost lansată foarte corect în luna decembrie și manualele au ajuns în octombrie. Deci 10 luni. Nu are sens să sperăm că făcând același lucru în același fel, pentru că legislația achizițiilor publice nu s-a schimbat, să ne așteptăm la rezultate diferite”; a declarat Cîmpeanu în cadrul unei dezbateri organizată la Parlament de cele două comisii de învățământ.

„Deci, dacă totul merge foarte bine, manualele vor fi gata în decembrie. Și asta nu e deloc bine”, a concluzionat acesta.

Ministrul a precizat că pot fi păstrate manualele din anul precedent. Asta dacă programa nu se modifică cu mai mult de un sfert.

„Avem o altă regulă care ne spune că, în cazul în care revizuirea programelor este sub 25%, manualele se păstrează. Este în sarcina profesorului de a adapta ceea ce predă la o programă revizuită”, a mai declarat Cîmpeanu.

Citește și: Disney a restricționat accesul copiilor la filme ”rasiste” precum ”Peter Pan” ,”Dumbo” sau ”Cartea junglei”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS