3.5 C
Craiova
sâmbătă, 6 martie, 2021
Știri de ultima oră Actualitate Disney a restricționat accesul copiilor la filme ”rasiste” precum ”Peter Pan” ,”Dumbo” sau ”Cartea junglei”

Disney a restricționat accesul copiilor la filme ”rasiste” precum ”Peter Pan” ,”Dumbo” sau ”Cartea junglei”

-

Rețeaua de streaming Disney Plus a blocat accesul copiiilor cu vârste de până la 7 ani la filme celebre precum ”Peter Pan”, „Dumbo”, „Pisicile aristocrate”, ”Cartea junglei”.

Motivul: cele trei filme au fost ținta unor acuzații că ar încălca recomandările de conținut pentru scene rasiste.

Potrivit Sky News, filmele nu vor mai apărea în secțiunea dedicată copiilor din aplicația Disney Plus.

Unii părinți au criticat această decizie. Disney spune că se angajează ”să creeze povești cu teme inspiraționale, care să reflecte diversitatea umană”.

Anul trecut, un sistem de avertizare a publicului în legătură cu prezenţa unor conţinuturi rasiste în filmele clasice ale grupului Disney, în vigoare din 2019, a fost actualizat prin intermediul unui nou mesaj.

Atunci când sunt difuzate pe serviciul de streaming Disney+, filme precum “Dumbo”, “Peter Pan” şi “Jungle Book” – acestea sunt însoţite de un text de avertizare care indică faptul că ele conţin ”stereotipuri”.

Grupul Disney a adăugat pentru prima dată un mesaj de avertizare a publicului în legătură cu prezenţa unor conţinuturi rasiste în noiembrie 2019. Textul de atunci era mult mai scurt: “Acest program este prezentat aşa cum a fost creat în original. Ar putea conţine descrieri culturale depăşite”.

Anumite filme, precum “Song of the South”, nu sunt disponibile deloc pentru difuzare pe Disney+ din cauza elementelor rasiste.

Citește și: Schimbări majore la RCA. Milioane de șoferi trebuie să afle ce se schimbă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ștefan Baiaram, după primul gol în Liga 1: „Aștept...

Juniorul Ștefan Baiaram (18 ani) i-a adus victoria Universității...

ȘTIRI GdS

Ștefan Baiaram, după primul gol în Liga 1: „Aștept...

Juniorul Ștefan Baiaram (18 ani) i-a adus victoria Universității Craiova în meciul susținut astăzi, pe stadionul „Ion Oblemenco“, în fața formației FC Botoșani. La...

Ouzounidis l-a „citit“ pe Croitoru. Vezi care a fost...

Universitatea Craiova și-a adjudecat victoria în fața formației FC Botoșani cu 1-0, sâmbătă, pe stadionul „Ion Oblemenco“, în etapa a 26-a din Liga 1....

Polițiștii din Olt, verificări la sânge: 1.400 de persoane...

Polițiștii din Olt, verificări la sânge: 1.400 de persoane în 24 de ore.

„U“ Craiova – FC Botoșani 1-0. E bine „leilor”,...

Vicecampioana României, Universitatea Craiova, s-a impus la limită, scor 1-0, în partida susținută sâmbătă, pe stadionul „Ion Oblemenco“, în fața formației FC Botoșani. Meciul...

Încă trei decese din cauza coronavirusului în județul Gorj

Încă trei decese din cauza coronavirusului în județul Gorj.