29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Educației: Cei 100 de lei pentru fiecare oră remedială vor fi impozitați

Ministrul Educației: Cei 100 de lei pentru fiecare oră remedială vor fi impozitați

Cei 100 de lei primiți pentru o oră de un profesor care face cursuri de recuperare cu elevii, cunoscute în educație sub denumirea de “ore remediale”, ar urma să fie impozitați, potrivit declarației ministrului Sorin Cîmpeanu. Oficialul a spus la Antena 3 că este vorba despre o sumă brută.

Ministrul Educației a anunțat în cadrul unei emisiuni tv că că banii pentru plata orelor remediale vor fi impozitați.

Moderator: “Se organizează ore remediale vreme de 16 săptămâni, pentru care profesorii vor fi plătiți cu 100 de lei pe oră

Sorin Cîmpeanu: Brut! (…) Deci intenționăm să alocăm 144 de milioane din fonduri europene pentru învățământul primar și gimnazial, la care să se adauge 96 de milioane de lei din programul ROSE, Romanian Secondary Education, un proiect al Guvernului României împreună cu Banca Mondială, în total 240 de milioane de lei”.

Câți bani vor lua profesorii

Un calcul pe sumele prezentate de ministrul Cîmpeanu arată că un profesor ar urma să primească 100 de lei pe oră brut, adică 500 de lei pe săptămână, în medie, respectiv 2.000 de lei pe lună, brut, scrie edupedu.

Pentru perioada de 16 săptămâni, avansată de ministrul Educației ca perioadă necesară pentru aceste ore de recuperare în Semestrul II, un cadru didactic care face toate aceste ore ar primi 8.000 de lei brut.

Impozitarea venitului pe modelul salariului înseamnă că din acest venit brut angajatul primește 57%, iar statul ia aproape 43%,ceea ce înseamnă că la finalul semestrului, profesorul ar rămâne cu suma netă de 4.680 de lei, adică 960 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS