14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRezidențiatul la Craiova se va desfășura în trei locații

Rezidențiatul la Craiova se va desfășura în trei locații

La Craiova, concursul de intrare în rezidențiat se va derula în trei locații diferite, respectiv la Universitatea de Medicină și Farmacie, la Facultatea de Drept și la Facultatea de Agronomie. Candidații vor fi repartizați în locațiile de concurs în funcție de specialitate, a anunțat prof.univ.dr Ion Rogoveanu, președintele Senatului din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Craiova.

Concursul de intrare în rezidențiat se va desfășura duminică, 15 noiembrie. Potrivit președintelui Senatului din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Craiova, prof.univ.dr Ion Rogoveanu, anul acesta sunt mai mulți candidați comparativ cu anii anteriori, iar pentru a respecta legislația privind distanțarea fizică se vor folosi mai multe locații pentru concurs.

”Având în vedere contextul pandemic actual va fi un rezidențiat mai aparte în comparație cu anii precedenți. Pe de o parte este vorba de un aflux mult mai mare de absolvenți. Pe de altă parte, trebuie să respectăm măsurile de distanțare fizică.

Prin urmare, concursul de rezidențiat de anul acesta îl vom derula în trei locații. Pentru Medicină vom folosi corpurile de clădire ale Universității de Medicină și Farmacie din Craiova. Pentru specialitatea Medicină Dentară vom folosi, cu sprijinul colegilor de la Universitatea din Craiova, clădirile Facultății de Drept, iar pentru specialitatea Farmacie concursul se va derula în sălile de curs de la Facultatea de Agronomie”, a subliniat prof.univ.dr Ion Rogoveanu.

Proba scrisă se va derula în intervalul 10.00-14.00

Conform metodologiei de concurs, la ora 10.00 candidații vor începe prcatic poba scrisă cu duata de patru ore, iar rezultatele vor fi afișate ulterior în raport cu evoluția corecturii. În funcție de punctaj și de opțiuni, candidații vor fi distribuiți pe post sau pe loc, pe baza unei ierarhii unice la nivel național. După finalizarea rezidențiatului, absolvenții vor susține un alt examen prin care obțin dreptul de liberă practică.

”La Medicină rezidențiatul are o durată în medie de cinci ani și se va finaliza cu examenul pentru medic specialist în urma căruia tânărul absolvent va obține dreptul de liberă practică în specialitatea pe care și-a ales-o. La fel se întâmplă și pentru specialitățile farmacie și medicină dentară, numai că diferă perioada de pregătire”, a mai precizat prof.univ.dr Ion Rogoveanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS