15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCum se vor decide scenariile din şcoli

Cum se vor decide scenariile din şcoli

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Dolj se va reuni săptămânal, în fiecare zi de vineri, în şedinţă extraordinară, la solicitarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj în vederea aprobării prin hotărâre a scenariului în care va funcţiona fiecare unitate şcolară în parte, în săptămâna următoare.

Pentru alte situaţii decât cele prevăzute Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Dolj se va reuni ori de câte ori este nevoie, în şedinţă extraordinară, la solicitarea motivată a Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. Decizia a fost comunicată ieri de Grupul de Comunicare Strategică, conform hotărârii din 29 septembrie.

În plus, în hotărârea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă se mai arată că „pentru punerea în aplicare a articolului 4 alineatul 3 din Anexa la Ordinul Comun al ministrului educaţiei şi cercetării şi al ministrului sănătăţii nr 5.487/1.494/2020, săptămânal, în fiecare zi de joi, până la ora 10.00, Direcţia de Sănătate Publică Dolj va comunica Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj şi Centrului Judeţean pentru Conducerea şi Coordonarea Intervenţiei comunică situaţia epidemiologică la nivelul fiecărei localităţi din judeţului Dolj”.

Care mai sunt scenariile din şcoli

Conform situaţiei din 29 septembrie, comunicată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, trec în scenariul verde Şcoala gimnazială Gherceşti care era în scenariul 3 (roşu) Şi Şcoala gimnazială Fratoştiţa care era în scenariul 2 (galben).

Alte patru unităţi şcolare vor trece însă din scenariul verde la scenariul galben. Acestea sunt Liceul Tehnologic Auto, Liceul „Voltaire”, Şcoala gimnazială Întorsura şi Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” Craiova.

Şcoli, parţial în scenariul roşu

Alte nouă unităţi şcolare au trecut o parte din clase în scenariul roşu, pentru că au fost confirmate cazuri de Covid 19, fie în rândul cadrelor didactice, fie în rândul elevilor.


În Craiova, cele mai multe situaţii de acest fel sunt la Liceul de Arte „Marin Sorescu” din Craiova cu patru clase de gimnaziu în scenariul roşu şi la Şcoala gimnazială „Gheorghe Bibescu” din Craiova care are tot gimnaziul în scenariul roşu.

În judeţ, la Liceul Tehnologic „Dimitrie Filişanu” Filiaşi sunt 10 clase de învăţământ liceal în scenariul roşu, iar la Liceul Tehnologic „Constantin Plopşor” din Pleniţa sunt în scenariul roşu toate clasele de la gimnaziu, liceu şi şcoală profesională.


De asemenea, La Goieşti sunt în scenariul roşu, adică exclusiv on-line, toţi elevii de la Şcoala gimnazială Goieşti dar şi învăţământul gimnazial de la structura Ţandăra. Alte patru unităţi şcolare au câte o clasă în scenariul roşu. Acestea sunt Colegiul „Gheorghe Chiţu”, Liceul „Ştefan Odobleja”, Liceul Bechet, Şcoala Işalniţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS