5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieOlt: Lecții online la Școala Vădăstrița. Un profesor are COVID

Olt: Lecții online la Școala Vădăstrița. Un profesor are COVID

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt a decis intrarea în scenariul 3 de funcționare a Școlii Gimnaziale Vădăstrița. Acest scenariu ce presupune participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online. Măsura se aplică pe o perioadă de 7 zile.

Decizia suspendării cursurilor a fost adoptată în urma confirmării, în data de 13.09.2020, a unui caz pozitiv din rândul cadrelor didactice.

În urma anchetei epidemiologice desfășurată de către Direcția de Sănătate Publică Olt, un număr de 20 de cadre didactice au fost declarate contact direct, în urma participării la ședința Consiliului profesoral din data de 07.09.2020. Cadrele didactice în cauză se află în izolare la domiciliu.

Aproape 200 de copii de la Şcoala Gimnazială Vădăstriţa, din judeţul Olt, au fost anunţaţi cu doar câteva ore înaintea începerii cursurilor că nu mai pot merge la şcoală

În județul Olt, rata de incidență cumulată a cazurilor Covid-19 este sub limita de alertă de 3/1000 locuitori.

Pe baza situației epidemiologice transmise de către Direcția de Sănătate Publică Olt, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt va analiza propunerile consiliilor de administrație ale unităților de învățământ, avizate de Inspectoratul Școlar Județean Olt și Direcția de Sănătate Publică Olt și va aproba săptămânal sau ori de câte ori este nevoie, prin hotărâre, scenariul în care va funcționa fiecare unitate de învățământ în parte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS