20.9 C
Craiova
joi, 6 mai, 2021
Știri de ultima oră Educatie Ministrul Educației, înainte de începerea anului școlar: ”Vă asigur că s-au luat toate măsurile necesare”

Ministrul Educației, înainte de începerea anului școlar: ”Vă asigur că s-au luat toate măsurile necesare”

Cu doar două zile înainte de începerea anului școlar și în contextul în care guvernul a aprobat abia vineri banii pentru achiziționarea de laptop-uri și a dispus conectarea școlilor la internet, ministrul Educației Monica Anisei susține că guvernul și-a făcut treaba.

”Vă asigur că s-au luat toate măsurile necesare pentru a continua procesul educațional în cele mai bune condiții”, a transmis responsabilul guvernamental. În plus, ea susține că niciodată învățământul nu a beneficiat de atâta atenție și ”poate că era nevoie de momentul zero pentru ca România să redescopere importanța educației și a rolului profesorului”.

”În toată această perioadă am fost în permanentă legătură cu unitățile de învățământ din întreaga țară. În ultima videoconferință, desfășurată astăzi, am primit asigurări că unitățile de învățământ sunt pregătite pentru a-și primi copiii, începând de luni, 14 septembrie”, a transmis Anisie, într-o postare pe Facebook.

Ea mai precizează că luni colegii diriginți și învățătorii vă vor anunța programul pe care îl vor avea elevii.

”Am promis că vom anunța în timp util toate informațiile, detaliile, măsurile necesare pregătirii unui nou an școlar sigur pentru copiii noștri. Ne-am ținut de cuvânt! Niciodată școala nu a beneficiat de atâta atenție și poate că era nevoie de momentul zero pentru ca România să redescopere importanța educației, a rolului profesorului, a misiunii acestuia, aceea de a crea valorile unei societăți”, a adăugat ea.

Ministrul mai afirmă că alături de echipa sa face tot ce îi stă în putină pentru ca educația să continue. ”Așadar, să nu uităm de realul obiectiv al școlii, de nevoile educaționale și emoționale ale elevilor noștri, cărora, noi, cadrele didactice ne-am dedicat viața. Alături de întreaga mea echipă facem tot ce ne stă în putință pentru educație! Educația trebuie să continue!”.

Vineri, ministrul Educaţiei spunea că nu mai înţelege nimic din ceea ce se întâmplă în jurul său,pentru că ”orice intenţie bună este interpretată de toţi cei fără de greşeală”, iar „toată lumea critică, nimeni nu vine cu soluţii”. „Fiindcă sunt sinceră, nu e bine! Dar oare ce e bine în viziunea acestor oameni?”, se întreaba Anisie.

Monica Anisie le răspundea astfel, pe Facebook, celor care au criticat-o pentru incertitudinea în care începe școala și pentru întârzierea cu care au fost stabilite și comunicate măsurile dispuse de autorităţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:03:02

Ploaie de meteori proveniți din coada Cometei Halley

Meteori proveniţi din coada cometei Halley vor putea fi...

ȘTIRI GdS

Pe unde calcă Garda de Mediu cresc salcâmii (GALERIE...

Angajaţi ai Primăriei Bechet şi voluntari nu doar au igienizat zona, ci au plantat sălcâmi pe o suprafaţă de circa 5.000 de metri pătraţi.

Râmnicu Vâlcea: Începe înscrierea la creşă pe 31 mai

Înscrierea copiilor în creşele din municipiul Râmnicu Vâlcea pentru anul şcolar 2021-2022 se va face în perioada 31 mai - 25 iunie 2021 prin depunerea...

Topul județelor după rata de infectare în România

Topul județelor după rata de infectare în România. În 36 de județe din România incidența cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori este sub...

Klaus Iohannis: România „stă extraordinar de bine” în ceea...

Președintele Klaus Iohannis a declarat că România "stă extraordinar de bine" în ceea ce privește campania de vaccinare și că "s-a intrat într-o fază...

Șeful CJ Iași, Costel Alexe, rămâne sub control judiciar...

Președintele Consiliului Județean (CJ) Iași, liberalul Costel Alexe, rămâne sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de DNA că a primit mită...

România: Sub 100 de decese în ultimele 24 de...

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până astăzi, 28.710 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat. În intervalul 5.05.2021 (10:00) - 6.05.2021 (10:00)...