13.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieElevii cu simptome de boală nu trebuie să vină la şcoală

Elevii cu simptome de boală nu trebuie să vină la şcoală

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a precizat astăzi că elevii cu simptome de boală nu trebuie să se prezinte la şcoală. Părinţii au obligaţia de a anunţa unitatea de învăţământ, precum şi medicul de familie, potrivit Agerpres.

GCS a prezentat, astăzi, câteva reguli şi recomandări de conduită sanitară pe care elevii trebuie să le aibă în vedere odată cu începerea anului şcolar pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

Părinţii/ însoţitorii care conduc elevii la şcoală nu pot intra în instituţia de învăţământ decât în situaţii excepţionale, cu aprobarea prealabilă a conducerii şcolii, potrivit GCS.
„Elevii care fac parte din grupe de risc, în ipoteza infectării cu noul coronavirus (COVID-19), sau locuiesc cu persoane care se află în grupele de risc pot face şcoala online, pe baza unei solicitări din partea părinţilor, în urma unei adeverinţe medicale din partea medicului de familie sau a medicului curant“, afirmă GCS.

Elevul va trebui să prezinte în momentul revenirii la şcoală o adeverinţă medicală

Totodată, în cazul absenţei de la şcoală pentru cel puţin 3 zile consecutive, elevul va trebui să prezinte în momentul revenirii la şcoală o adeverinţă medicală din partea medicului de familie.

Masca trebuie purtată astfel încât să acopere atât nasul, cât şi gura

GCS precizează că masca trebuie purtată astfel încât să acopere atât nasul, cât şi gura. Distanţa fizică trebuie păstrată la cel puţin 1 metru în interior, cu obligaţia purtării măştii, şi cel puţin 1,5 metri în aer liber, atunci când nu este purtată masca.

În sala de clasă, trebuie menţinută distanţa atât faţă de colegi, cât şi faţă de profesori

Totodată, în sala de clasă, trebuie menţinută distanţa atât faţă de colegi, cât şi faţă de profesori, în timpul orelor. De asemenea, trebuie menţinută şi în pauze sau în momentul sosirii/plecării de la cursuri.

La educaţie fizică, vor fi evitate acele activităţi care presupun contactul direct între elevi

În cazul orelor de educaţie fizică, vor fi evitate acele activităţi care presupun contactul direct între elevi sau prin intermediul obiectelor atinse frecvent (ex: jocul de echipă cu mingea)

Elevii trebuie să evite să atingă obiectele colegilor

De asemenea, elevii trebuie să se aşeze în sala de clasă în acelaşi loc şi să evite să atingă obiectele colegilor, scaunele şi băncile ocupate de aceştia.

„Tinerii sunt afectaţi într-o mai mică măsură în cazul infectării cu noul coronavirus (COVID-19). Ei pot răspândi virusul, chiar fără să-şi dea seama, către persoanele vârstnice şi/sau cu boli cronice (ex: părinţi, bunici, profesori, persoane cu deficienţe imunologice) în cazul cărora infectarea poate avea consecinţe extrem de grave. Din acest motiv, este foarte important ca tinerii să respecte măsurile de protecţie sanitară şi să avertizeze imediat atunci când prezintă simptome (ex: febră, tuse, nas înfundat, frisoane, dureri de cap, dureri musculare, stare de oboseală, etc)“, susţine GCS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS