9 C
Craiova
sâmbătă, 6 martie, 2021
Știri de ultima oră Actualitate Ministrul Sănătăţii susține purtarea măştii la şcoală de către elevii din clasele mici

Ministrul Sănătăţii susține purtarea măştii la şcoală de către elevii din clasele mici

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că elevii din clasele mici ar trebui să poarte masca în mod obligatoriu. Acesta precizează că această regulă ar trebui introdusă „poate de către cei care pregătesc acest moment”, potrivit Agerpres.

„Distanţa de un metru este relativă ca nişte copii de clasa I, a II-a sau a III-a să o poată respecta. Atunci venim cu obligativitatea purtării măştii. Avem aglomerările acestor copii în pauze, în curţile şcolilor. Masca trebuie să vină ca o regulă adusă în joacă, poate, de către cei care pregătesc acest moment. Este o regulă pe care trebuie să o menţinem”, a spus Nelu Tătaru.

„Avem mai multe scenarii aplicate la nivel local“

Cele trei scenarii pentru începerea anului școlar vor fi aplicate în funcţie de localitate, judeţ şi particularitatea şcolii, a adăugat Ministrul Sănătăţii.

„Avem mai multe scenarii aplicate la nivel local. Fiecare localitate are particularitatea ei. Atunci scenariul se aplică în funcţie de această zonă şi de particularitatea acelei şcoli pentru fiecare judeţ. DSP, Inspectoratele Şcolare Judeţene, Comitetele Judeţene pentru coordonarea intervenţiei decid ce scenariu folosesc pentru fiecare clasă. Noi am vrea să se facă şcoala faţă în faţă. Nu putem. Avem scenariul doi în care cei din clasele zero-IV, clasa a VIII-a, clasa a XII-a, cei care vor avea examene să participe. Celelalte clase să participe prin rotaţie, o dată la două săptămâni, cuplat cu on-line, astfel încât să poată parcurge materia”, a explicat ministrul.

În ceea ce priveşte învăţământul superior, Tătaru a spus că sunt în pregătire la minister norme pentru „desfăşurarea lucrărilor practice, precum şi pentru cazarea în căminele studenţeşti”, norme care vor fi gata „cam într-o săptămână”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – FC Botoșani 1-0. E bine „leilor”,...

Vicecampioana României, Universitatea Craiova, s-a impus la limită, scor...

ȘTIRI GdS

Ce școli din Dolj își trimit elevii acasă

Explozia cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 în tot mai multe şcoli din Dolj duce la închiderea a tot mai multe unităţi de învăţământ. Comitetul...

Opt elevi şi doi profesori din Dolj, confirmaţi cu...

Opt elevi şi doi profesori din Dolj, confirmaţi cu Covid 19

Concursul pentru directorii de şcoli se va organiza cel...

Concursul pentru directorii de şcoli se va organiza până în iunie sau în octombrie-noiembrie

Vâlcea: 72 de unități școlare sunt în scenariul 3

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea a anunțat scenariile de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar din județ. Avem următoarea situație în...

Ministrul Educaţiei intenţionează să scoată titularizarea din învăţământ

Ministrul Educaţiei intenţionează să scoată titularizarea din învăţământ

Înscrierea la orele remediale va fi prelungită pe termen...

Ministrul Educației prelungește termenul până la care elevii se pot înscrie la acțiunile remediale din programul școala după școală. Până acum s-au înscris doar...