8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieMinisterul Educației pregătește schimbări majore din toamnă

Ministerul Educației pregătește schimbări majore din toamnă

Ministerul Educației pregătește schimbări majore din toamnă. Notele la Religie, Educație Fizică, Desen și Muzică ar putea fi înlocuite cu calificative , iar Consilierea și dezvoltarea personală și Educația tehnologică ar putea fi eliminate definitiv la gimnaziu, din toamnă.

Schimbările sunt prevăzute într-o variantă de plan-cadru în lucru la Ministerul Educației, consultată de edupedu.ro. Potrivit documentlui, Muzica și Desenul nu ar mai fi obligatorii, elevii urmând să aleagă ce cursuri să urmeze.

Într-o a doua variantă de plan-cadru aflată în lucru se elimină materia Limba latină, sunt tăiate ore de la Limba modernă numărul 2, de la Fizică, Chimie, Biologie, Geografie și Istorie. Dispar materiile Educație tehnologică și Consiliere și dezvoltare personală.

Tăierile de ore și eliminările de materii pentru clasele V-VIII sunt pregătite de Ministerul Educației, care este obligat ca din 14 septembrie să pună în aplicare legea care prevede tăierea cu până la 5 a numărului de ore pe săptămână în gimnaziu, mai scrie edupedu.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS