31.5 C
Craiova
duminică, 9 august, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Complexul facultăţilor de inginerie din Craiova va fi reabilitat pe fonduri europene

Complexul facultăţilor de inginerie din Craiova va fi reabilitat pe fonduri europene

Reprezentanţii Universităţii din Craiova a anunţat joi că se reabilitează complexul facultăților cu profil electric cu fonduri europene. Pentru reabilitare a fost semnat, de curând, un contract de aproape 30 milioane de lei. Acesta este cel de al doilea proiect european pentru acest campus, primul fiind anunţat în luna mai. Reprezentanţii Universităţii din Craiova spun că se aşteaptă ca lucrările să înceapă în cursul acestui an. Termenele de finalizare sunt 2023.

Cel de al doilea contract de finanţare pentru reabilitarea complexului Facultăţilor de Aurtomatică şi Inginerie Electrică a fost semnat pe 29 iulie. Contractul a fost semnat de rectorul Universităţii din Craiova, Cezar Spînu, şi directorul ADR SV Oltenia, Marinela Bogheanu. Finanţarea este asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Cu o valoare totală de aproape 30 de milioane de lei, noul contract de finanțare prevede investiții în reabilitarea și modernizarea infrastructurii facultăților cu profil electric ale Universității din Craiova. Sunt incluse trei corpuri ale campusului, respectiv corpurile D, E şi F, primele două construite în 1973, iar cel de al treilea – în 1992.

Ce lucrări se vor face

În contractul de finanţare pentru reabilitare şi modernizare sunt prevăzute refacerea sau, după caz, înlocuirea completă a finisajelor interioare și exterioare, reabilitarea termică, înlocuirea instalațiilor existente, realizarea de recompartimentări şi modernizări pentru fluidizarea spațiilor și eficientizarea utilizării clădirilor. De asemenea, este inclusă şi supraetajarea corpului D, în conformitate cu concluziile și recomandările expertizei. Pentru acest proiect, data estimată de finalizare a lucrărilor prevăzute în proiect este 29 decembrie 2023.


„Este un moment important pentru Universitatea din Craiova și sunt convins că prioritățile instituției noastre sunt și priorități regionale. Semnăm acum cel de-al doilea proiect din programul de reabilitare a campusului de pe bulevardul Decebal, sediul Facultăților de Inginerie Electrică și Automatică. Dar mai avem un proiect foarte frumos la Facultatea de Educație Fizică și Sport, construirea unei săli de jocuri sportive, a altor trei săli pentru alte sporturi, dar și două săli de kinetoterapie și recuperare. Încercăm să reabilităm și căminul de la Banu Mărăcine, unde vom construi un centru de cercetări agricole. Vom reabilita și căminele 4 și 9“, a declarat prof. univ. dr. Cezar Ionuț Spînu, rectorul Universității din Craiova.

Bani şi pentru alte trei corpuri ale facultăţilor de inginerie

Universitatea din Craiova a semnat şi în luna mai alt contract de finanţare pentru alte trei corpuri din complexul facultăţilor de inginerie. Este vorba de corpurile A, B şi C din campusul de pe bulevardul Decebal. Prin acest proiect se prevede refacerea structurii de rezistență și consolidarea acesteia în paralel cu remodelarea fațadelor clădirilor, cu dezafectarea elementelor prefabricate din beton armat, cu rol decorativ și refacerea, acolo unde este cazul, a zidăriei pereților exteriori.

Totodată, în proiectul de reabilitare se menţionează şi instalarea a două ascensoare noi și adăugarea unui nou ascensor exterior, pe fațada de vest. Vor fi modernizate 30 de săli de învățământ, dintre care 15 laboratoare şi 4 săli de seminar şi 21 săli de curs. Potrivit reprezentanţilor Universităţii din Craiova, acestea sunt doar două din cele şapte proiecte europene în valoare totală de 30 de milioane de euro, câştigate de centrul universitar craiovean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Conferinţa donatorilor: Comisia Europeană adaugă 30 milioane de euro...

Comisia Europeană a adăugat duminică 30 milioane de euro celor 33 de milioane alocate vineri pentru a finanţa ajutorul de urgenţă destinat...

Cod galben de grindină în Olt și Vâlcea

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică mai multe avertizări nowcasting Cod galben de averse, grindină şi vijelii, valabile în şase...

Gorj: 38 de noi cazuri de coronavirus

Din datele raportate de către Direcția de Sănătate Publică Gorj, situația epidemiologică la nivelul județului Gorj, în data de 09.08.2020, se prezintă...

Belgia: Mai multe staţiuni de pe litoral interzic turismul...

Mai multe oraşe şi staţiuni balneare flamande de pe litoralul Belgiei au anunţat duminică interzicerea accesului ''turiştilor de o zi'' pe perioada...

Interlopul Emi Pian a fost înmormântat; jandarmii au dat...

Jandarmeria Capitalei a anunţat că au fost aplicate cinci sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire...

Coronavirus: Peste 1.000 de cazuri în ultima zi. 27...

Până duminică, pe teritoriul României, au fost confirmate 61.768 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).