16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Concurenţă de 63 de candidaţi pe loc la educatoare

Dolj: Concurenţă de 63 de candidaţi pe loc la educatoare

S-au terminat înscrierile pentru concursul de ocupare a posturilor didactice din învăţământul preuniversitar. În judeţul Dolj, spre deosebire de anii anteriori, sunt mai puţini candidaţi. S-au înregistrat 789 de candidaturi. Cea mai mare concurenţă este şi în acest an la educatoare. Sunt trei posturi vacante şi 190 de înscrişi. A scăzut, în schimb, concurenţa la învăţători, unde sunt şase posturi titularizabile şi 18 candidaţi pe loc.

Înscrierile la concursul naţional pentru ocuparea posturilor didactice din învăţământul preuniversitar s-au desfăşurat în perioada 9-16 iulie. Practic, candidaţii au avut şase zile în care să-şi depună dosarul. Comparativ cu anul trecut, a scăzut numărul candidaţilor.

Sunt 789 de înscrişi, faţă de 960, cât erau în 2019. Cei mai mulţi candidaţi sunt la educatoare – 190, apoi la învăţători – 109 , la matematică – 64 şi la limba română – 57. Cea mai mare concurenţă pentru titularizare este la educatoare – 63 de candidaţi pe post. La nivelul judeţului Dolj sunt doar trei posturi. La învăţători sunt şase posturi vacante.
Conform metodologiei, pentru ocuparea posturilor didactice pentru titularizare în învăţământul preuniversitar candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7.

Cele mai multe posturi vacante sunt la muzică

La nivelul judeţului Dolj, cele mai multe posturi vacante sunt la muzică. „În Dolj, sunt 64 de posturi vacante pe patru ani, care pot fi ocupate pe perioadă nedeterminată de cei care nu sunt titulari. Dintre aceste posturi, 41 sunt la diverse instrumente muzicale. Avem şi două posturi de informatică, patru posturi didactice pentru pregătire practică, patru posturi la palatele copiilor.

De asemenea, sunt multe posturi întregi cu viabilitate de unul, doi sau trei ani. Acestea pot fi ocupate pe perioadă nedeterminată doar de cadrele didactice, care sunt deja titulare şi susţin concurs. Cei care nu sunt titulari şi vor accepta un post cu viabilitate mai mică de patru ani, vor avea contract pe perioadă determinat“, a precizat inspectorul şcolar general adjunct, Alexandru Gîdăr. Concursul pentru ocuparea posturilor didactice se va desfăşura pe 29 iulie.


În Dolj, concursul se va organiza în trei centre.


Astfel, pentru învăţători şi educatoare, centrul este la Liceul „Matei Basarab“ din Craiova. La Liceul Eneregtic este centru de concurs pentru limba şi literatura română, limba latină, limba rromani, limbi moderne, socio-umane, învăţământ special, istorie, geografie, arte. La Liceul „Traian Vuia“ din Craiova este centru de concurs pentru matematică, informatică, fizică, chimie, educaţie fizică şi sport, religie, discipline tehnice. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS