5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLeonard Geo-Mănescu, noul preşedinte al Senatului Universităţii din Craiova

Leonard Geo-Mănescu, noul preşedinte al Senatului Universităţii din Craiova

Profesorul universitar Leonard Geo-Mănescu este noul preşedinte al Senatului Universităţii din Craiova. Desemnarea a fost făcută prin vot. La alegeri au participat 80 din cei 84 de membri ai Senatului.

Pentru funcţia de preşedinte al Senatului Universităţii din Craiova au fost doi candidaţi, prof. univ. dr. Leonard Geo-Mănescu şi prof. Sevastian Cercel, decanul Facultăţii de Drept. La vot au participat 80 dintre cei 84 de membri ai Senatului. În urma scrutinului, prof. univ. dr. Leonard Geo-Mănescu a obţinut 65 de voturi. Noul preşedinte al Senatului Universităţii din Craiova a avut ca propuneri creşterea transparenţei şi folosirea de noi metode şi instrumente de lucru pentru profesori şi studenţi.

„Progresul științific și tehnologic recomandă informatizarea ȋn continuarea activității Senatului, pentru a crește transparența și implicarea membrilor Senatului atât la dezbateri, cât și al adoptarea deciziilor. Mai mult, instrumente informatice inteligente pot dezvolta și ȋmbunătăți soluțiile tradiționale, pentru a ridica o parte dintre îngrădirile care limitează mobilitatea personalului și studenților UCV, ȋn general, și a membrilor Senatului, ȋn special. Astfel se pot crește performanțele și vizibilitatea membrilor comunității academice, ȋn general, și a membrilor Senatului, ȋn particular, cu efect benefic asupra prestigiului UCV”, se arată în planul strategic al noului preşedinte al Senatului, Leonard Geo-Mănescu.

Noul Senat vor stabili data alegerilor pentru rector

Noul preşedinte al Senatului vizează şi reglarea activităţii acestui for.

„Sistemul de videoconferință, votul electronic, acolo unde este posibil și justificat, instrumente tehnice și ȋn special informatice pot fi create și puse la dispoziția Senatului pentru a permite o funcționare mai suplă și mai eficientă. Monitorizarea atentă a modificărilor de acte normative aplicabile și punerea reglementărilor UCV ȋn acord cu acestea reprezintă o prioritate, pentru a evita riscul apariției de neconcordanțe, necorelări și, ȋn final, de probleme de compatibilitate“, se mai arată în planul strategic al noului preşedinte al Senatului, Leonard Geo-Mănescu.


Alegerile vor continua pentru desemnarea rectorului. În perioada 13 – 17 februarie se vor depune candidaturile pentru funcţia de rector. Alegerile se vor derula în perioada 18-28 februarie. Data alegerilor va fi stabilită de Senatul nou-ales. Candidaţii la funcţia de rector depun un CV şi propuneri de „Strategii ale Universităţii pe termen lung şi mediu şi politici pe domenii de interes ale Universităţii din Craiova“. La alegerea rectorului vor participa atât cadre didactice, cât şi studenţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS