Acasă Educatie Hârtiile care îngreunează munca profesorilor, „tăiate“ de ministrul Educaţiei

Hârtiile care îngreunează munca profesorilor, „tăiate“ de ministrul Educaţiei

-

Într-un mesaj pe Facebook, ministrul Educației, Monica Anisie, anunță că a semnat ordinul prin care „taie“ hârtiile pe care profesorii și învățătorii le au de făcut.

Aceasta este măsura pe care ministrul Educației o anunță la o săptămână de la preluarea mandatului. Ministrul spune că a întocmit o comisie alcătuită din experți din toate mediile educaționale care are acest rol, conform hotnews.ro.
Monica Anisie a declarat, în conferința de presă susținută atunci când a preluat portofoliul Educației, că va debirocratiza sistemul de învățământ astfel încât să reducă numărul de hârtii pe care profesorii trebuie să-l completeze.

„Trebuie să gândim lucrurile și în sensul în care profesorul este înglobat în hârtii. Nu se gândeşte la ora pe care trebuie să o desfășoare decât foarte puțin timp. Dacă întrebați orice profesor vă răspunde ca ARACIP reprezintă instituția de care le este cel mai… să nu zic teamă… Vom face o analiză. Vom vedea cum anume putem îmbunătăți și ce aduce bun, dacă eu realizez 100 de hârtii pentru că îmi cere ARACIP?“, a spus Anisie în conferința de presă.

ȘTIRI VIDEO GdS

Percheziții DNA la sediul PSD Arad

Procurorii DNA au descins, luni dimineaţă, la sediul PSD Arad, unde fac percheziţii, într-un presupus caz de corupţie. Aceste percheziţii l-ar viza...

Sacru și rit în obiceiurile de iarnă din Oltenia

Muzeul Olteniei – Secția de Etnografie vernisează miercuri, ora 12:00, la “Casa Băniei”, expoziția temporară „Sacru și rit în obiceiurile de iarnă...