9.8 C
Craiova
marți, 26 mai, 2020
Știri de ultima oră Educatie Peste 1.600 de elevi din Dolj vor primi bursa „Bani de liceu“

Peste 1.600 de elevi din Dolj vor primi bursa „Bani de liceu“

În judeţul Dolj, peste 1.600 de elevi vor beneficia de bursa „Bani de liceu“. Bursa este în valoare de 250 de lei lunar, pe durata cursurilor.

Bursa de 250 de lei pe lună este destinată elevilor care urmează învăţământul liceal, cursuri de zi, însă au acces doar cei în cazul cărora venitul maxim pe membru de familie este de 500 de lei pe lună. Atât cuantumul ajutorului financiar, cât și plafonul maxim de acordare au fost majorate anul trecut. „Odată cu creşterea plafonului a crescut şi numărul elevilor care beneficiază de această bursă. În judeţul Dolj avem 1.618 beneficiari. Bursa “Bani de liceu“ este un sprijin care se acordă elevilor de la învăţământ liceal, cursuri de zi, încă din 2004, şi cuantumul ei a fost majorat anul trecut. Acest sprijin se acordă pe toată durata studiilor. Odată ce se vor încasa banii, elevii vor lua bursa începând cu luna septembrie“, a precizat inspectorul şcolar general Monica Leontina Sună.
La stabilirea venitului brut lunar pe membru de familie se iau în calcul toate veniturile cu caracter permanent, realizate de membrii familiei, în ultimele luni anterior depunerii cererii, cu excepţia alocaţiei de stat, a alocaţiei suplimentare pentru familiile cu mulţi copii, burselor de studii sau sociale.
Pentru acest an şcolar, depunerea cererilor pentru programul naţional de protecţie socială „Bani de liceu“ s-a făcut în perioada 16-25 septembrie. Listele cu beneficiarii sunt validate şi afişate pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Pediatri: Îi punem copilului mască de protecție? Ce tip?

Una dintre principalele măsuri de protecție împotriva noului coronavirus constă în purtarea unei măști de protecție. Ordinul privind obligativitatea purtării măștii emis...

De ce să consumi ceai din flori de soc

Ceaiul de soc este cunoscut pentru proprietăţile sale antioxidante, scăderea nivelului de colesterol, îmbunătăţirea vederii, stimularea sistemului imunitar, îmbunătăţirea sănătăţii inimii şi...