10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieÎn Dolj s-au ocupat șapte din cele 30 de posturi titularizabile

În Dolj s-au ocupat șapte din cele 30 de posturi titularizabile

Inspectoratul Şcolar Județean Dolj a organizat ieri prima şedinţă de ocupare a posturilor titularizabile din şcoli. Conform metodologiei, la această şedinţă puteau participa doar candidaţii care au obţinut minimum 7 la acest concurs. Sunt 370 de candidaţi de diverse specializări cu note peste 7 la nivelul judeţului. În această sesiune au fost scoase la concurs 30 de posturi. Dintre acestea, însă, s-au ocupat doar şapte catedre.
„În urma şedinţei publice de repartizare a posturilor didactice s-au ocupate șapte posturi pe perioadă nedeterminată. Au fost ocupte trei posturi de educaţie fizică şi sport, unul de profesor pian, două posturi la palate şi cluburi pentru copii şi un post pentru instruire practică-maiştri. Au rămas neocupate 23 de posturi vacante“, a precizat inspectorul şcolar Nicoleta Liţoiu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. Posturile care au rămas neocupate sunt la diverse discipline.
Posturile rămase neocupate vor fi puse astăzi la dispoziţia titularilor pentru soluţionarea restrângerilor sau pentru pretransfer. Şedinţa de repartizare va începe la ora 9.00, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj. Catedrele care nu se vor ocupa nici în şedinţa din 1 august vor putea fi ocupate doar pe perioadă determinată, în şedinţele care vor avea loc din a doua jumătate a lunii august. Prima şedinţă publică pentru suplinire va fi pe 22 august. La aceste şedinţe vor avea prioritate candidaţii cu medii peste 7 la titularizare. Ultima şedinţă publică va fi pe 29 august, în care se vor da fracţiunile de normă la plata cu ora. Dacă vor mai fi posturi vacante, conform metodologiei se poate organiza un nou concurs la nivelul judeţului. Depunerea dosarelor, validarea şi revalidarea fişelor se va face în perioada 30 august – 2 septembrie. Pe 3 septembrie se vor organiza probele practice sau orale, iar pe 4 septembrie – proba scrisă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS