14.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate2.261 de contestaţii la Bac în Dolj

2.261 de contestaţii la Bac în Dolj

Mai mult de jumătatate dintre elevii care au dat Bacul au depus contestaţii.

Mii de contestaţii la Bac. Mai mult de jumătatate dintre elevii doljeni care au susţinut examenul de Bacalaureat din 2019 au depus contestaţii. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj, în total, au fost depuse 2.261 de contestaţii la Dolj. La examenul de anul acesta s-au înscris 4.428 de elevi, dar au absentat 321. În total, 4.100 de elevi din Dolj au susţinut examenul de bacalaureat.

Dintre cei care s-au prezentat la examenul de Bac, doar 2.630 au promovat „examenul vieţii”. Procentul de promovare la Dolj este de 63,83%, în scădere cu 3% faţă de anul trecut.

GdS a informat că, anul acesta, la nivelul judeţului Dolj au fost înregistrate doar două medii de zece. Ambele medii de zece au fost obţinute de două eleve de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova.

În această sesiune a bacalaureatului, Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“ este pe primul loc în clasamentul liceelor doljene, cu toţi elevii promovaţi.

Contestaţii la Bac. Cele mai multe sunt la limba română

Conform sursei citate, cele mai multe contestaţii au fost depuse la limba şi literatura română. La ISJ Dolj s-au înregistrat 1.000 de contestaţii la această disciplină. La matematică s-au depus 420 de contestaţii. Restul până la 2.261 au fost contestaţii la cea de-a treia probă a bacalaureatului, care este diferită.
Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi afişate sâmbătă, 13 iulie 2019.

(Carmen Dumitrescu)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS