13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieEvaluare Națională 2019, clasa a VI-a. Elevii susțin miercuri proba de limbă şi comunicare

Evaluare Națională 2019, clasa a VI-a. Elevii susțin miercuri proba de limbă şi comunicare

Evaluarea Naţională la finalul clasei a VI-a va începe, astăzi, 22 mai, cu proba de limbă şi comunicare, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, scrie Hotnews. Următoarea probă – cea la Matematică şi Ştiinţele naturii – va avea loc joi. Durata testării este de 60 de minute, din momentul primirii subiectelor. La Evaluare Națională 2019 vor participa peste 170 de mii de elevi aflați în clasa a VI-a.

Evaluare Națională 2019, clasa a VI-a. În cadrul evaluării de la limbă și comunicare se vor testa două competențe: receptarea unui mesaj scris, cu aplicații pe texte nonliterare, și modul în care elevul se raportează la situaţii, experienţe și „probleme”, posibil a fi întâlnite în viaţa reală, în universul şcolar, dar și social al elevului. În cadrul testului, elevii vor primi două texte: unul în limba română şi unul într-o limbă modernă (limba modernă I studiată). Aceste texte au o temă comună.

Evaluare Națională 2019, clasa a VI-a. Conform Legii Educaţiei Naţionale, rezultatele evaluărilor naţionale la clasa a VI-a au ca scop elaborarea planurilor individualizate de învăţare ale elevilor şi preorientarea şcolară. Rezultatele evaluărilor naţionale se vor comunica doar părinţilor elevilor care le susţin.

Evaluare Națională 2019, clasa a VI-a. Ministerul Educației a publicat modelele și testele primite de elevii în 2018 la http://subiecte.edu.ro/

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS