În Dolj, peste 1.200 de absenţi la simularea evaluării naţionale

Elevii au susținut ieri simularea evaluării naţionale


Elevii de gimnaziu au susţinut ieri prima simulare a evaluării naţionale, la limba şi literatura română. În Dolj, peste 1.200 de elevi din cei 10.500 înscrişi au absentat din sălile de evaluare. Anul acesta, au susţinut pentru prima dată simularea evaluării naţionale şi elevii de clasa a VII-a. Înainte de începerea evaluării, Consiliul Naţional Al Elevilor a dat un comunicat prin care le solicita copiilor de clasa a VII-a să boicoteze această simulare şi să dea foile goale, însă la centrele de examene elevii au declarat că au rezolvat subiectele. De altfel, la această simulare nu au fost elevi eliminaţi pentru tentativă de fraudă.

În judeţul Dolj, elevii de gimnaziu au susţinut ieri, în intrevalul orar 9.00 – 11.00, simularea evaluării naţionale la limba şi literatura română. În judeţul Dolj, pentru această evaluare erau aşteptaţi 5.316 elevi de clasa a VIII-a şi 5.185 de elevi de clasa a VII-a, însă în săli au ajuns cu 1.286 de elevi mai puţini. „La clasa a VII-a, procentul de prezență a fost de 86,87%, iar la clasa a

VIII-a, de 88,66%. La nivelul unităților de învățământ, proba de astăzi s-a desfășurat în condiţii foarte bune, fără niciun incident“, au precizat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. Evaluarea s-a desfăşurat în 157 de unităţi de învăţământ. La ieşire, elevii de clasa a VIII-a au precizat că au avut şi cerinţe care i-au pus în dificultate. „La prima parte, am avut genul liric, respectiv poezia «Stai şi asculţi sub ramuri» de la Şt. O. Iosif şi la al doilea subiect am avut o compunere despre o întâmplare la muzeu. Subiectele au fost în general accesibile. Excepţie a făcut cerinţa 6 de la primul subiect, unde am avut de explicat în 30-50 de cuvinte utilizarea adverbului «iară» în versul «Inima iubeşte iară». Noi ştiam că se scosese adverbul din programa de examen“, a precizat eleva Ana Maria, de la Colegiul Naţional „Elena Cuza“. Conform variantei de subiecte, la prima parte elevii au avut de găsit sinonim pentru cuvântul „pustii“, să menţioneze rolul virgulei în versul „Ah, nu-s valuri de zapadă!“, să noteze patru cuvinte din familia lexicală a cuvântului „suflet“, să despartă în silabe cuvintele „asculţi“, „mirositoare“, „fioros“, şi „iubeşte“.

Elevii de clasa a VII-a au susţinut şi ei prima simulare a evaluării naţionale la limba şi literatura română. Conform variantei de subiecte, aceştia au avut de realizat un rezumat la un text din „Ion Făt Frumos“. Pe marginea textului au avut şi cerinţe de gramatică. La cel de al doilea subiect, elevii au avut un text din Ileana Bârsan, „Spiriduşi, zâne şi alte creaturi de basm“, publicat în Dilema Veche 2013 şi cerinţe de gramatică, dar şi să realizeze un text de 150 – 300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută în timpul unui atelier organizat în şcoală sau în timpul unei activităţi extraşcolare.


„Am avut mari emoţii. Era prima simulare pentru examenul naţional. Ne-au dat rezumatul şi o compunere pe o temă liberă. Nu a fost greu“, a spus un elev de clasa a VII-a de la Colegiul Naţional „Elena Cuza“ din Craiova.

Astăzi, elevii vor susţine simulare la matematică, tot în intervalul orar 9.00 – 11.00. Scopul simulării examenului de evaluare națională 2019 este familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real și aflarea nivelului de pregătire înainte de examenul real, în vederea optimizării rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale. Elevii vor afla rezultatele pe 22 martie. Notele se trec în catalog doar dacă părinţii sau elevii solicită în scris acest lucru.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, după simulări, elevii vor participa la cursuri conform „programului stabilit în cadrul consiliilor de administraţie ale fiecărei unităţi de învăţământ“.Comenteaza acum

Alte stiri

13 aprilie 2019

Polițiștii mehedințeni, în dialog cu elevii

Polițiștii Compartimentelor de Analiză și Prevenire a Criminalității, respectiv Relații Publice s-au întâlnit astazi cu 25 de elevi de la unități de învățământ din județele Vaslui și Mehedinți. Activitatea se înscrie în cadrul Proiectului ...

Sumarul ediției de marţi, 12 martie 2019

Actualitate

» 140 de radiografii au fost găsite ascunse în vestiarele a trei medici de la Spitalul Județean de Urgență Slatina
» Educatoarea de la Braşov care a lovit și încuiat în debara un copil de 5 ani şi-a dat demisia / Ancheta confirmă acuzațiile „în parte”
» Viorica Dăncilă l-a readus pe Victor Negrescu în Guvern, în calitate de consilier onorific
» Venezuela: Un cunoscut ziarist a fost reținut de serviciile secrete
» (Galerie Foto) Cea mai scumpă mașină din lume vine de la Bugatti
» Învățătorul din Iași care a corectat greșit tema unui copil, găsit vinovat de comisia de evaluare
» Protecţia Consumatorilor a amendat comercianţii de legume şi fructe
» Mai mulţi primari au anunţat că organizează proteste pentru drumuri mai bune
» Maseuzele de la un club erotic din București vor autostrăzi și se alătură demersului lui Ștefan Mandachi
» Poliţiştii locali au verificat magazinele de materiale de construcţii
» Brexit: UE, pesimistă, afirmă că s-a tras și “ultimul glonț” / Avertismentul lui Juncker: Nu va exista o a treia șansă
» ATENTIE la tentativele de inselaciune cu lozuri in plic falsificate !
» Declarația unică 2019, PFA și alte persoane fizice: Guvernul prelungește termenul de depunere
» Închisoare pe viaţă pentru craioveanca care împins o tânără în faţa metroului
» Vâlcea: Un şofer a fugit de la faţa locului după ce a provocat un accident rutier
» Interlopul Nuțu Cămătaru, eliberat condiționat în baza recursului compensatoriu / A executat un an și câteva luni din pedeapsa de aproape 6 ani
» Copiii din Italia vor fi trimiși acasă dacă nu sunt vaccinați, după intrarea în vigoare a noii legi
» Rezolvarea subiectelor la matematică la simularea evaluării naționale, clasa a VII-a. Prof. Roxana Goga: „La geometrie trebuia să gândeşti mai mult”
» Ce beneficii primesc angajaţii români în funcţie de domeniul în care lucrează
» Un avion a fost nevoit să se întoarcă la sol pentru că o mamă își uitase copilul: ”Domnul fie cu noi. Putem să ne întoarcem?”
» Tir răsturnat într-un sens giratoriu
» Eroare în subiectele la română de la simularea evaluării naționale. O poezie a lui Heinrich Heine, atribuită lui Șt. O. Iosif / Critic: „Ne întâlnim din nou cu un malpraxis pedagogic în întocmirea subiectelor de examen”
» Subiecte la matematică la simulare evaluare națională 2019. Testele primite de elevii din clasele a VII-a și a VIII-a

Dolj

» 3.000 de fermieri doljeni şi-au cerut subvenţiile la APIA
» Suspiciuni de fals şi abuz în serviciu la DSP Dolj
» Pușcărie pe viaţă pentru crima de la metrou
» Facturi uriașe la întreținere pentru craioveni
» Întreruperi energie electrică de mâine

Gorj

» Scandalul privind numirea unui director la CSM Târgu Jiu continuă
» Localnicii din Scoarţa, supravegheaţi video de autorităţile locale
» Încep lucrările de reabilitare a Casei memoriale „Iosif Keber“

Sport

» Sorin Cârţu, preşedinte cu acte şi cu entuziasm
» Fotbal / Fedele şi Meza Colli, trimişi la echipa a doua
» Fotbal / Sorin Cârţu: Suntem din nou împreună! (VIDEO)

Bani & Afaceri

» Cum obţii 20.000 de lei de la stat pentru panouri fotovoltaice

Sanatate

» Rodia, fructul minune cu cea mai mare cantitate de antioxidanți
» Prunele uscate, o bună sursă de potasiu

Educatie

» Profesor de limba română: „Greşeala de la simularea evaluării naţionale este impardonabilă“
» Subiecte mai grele la simularea de la matematică

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei
» Avertisment de la Volkswagen:”Mașinile de oraș vor dispărea din cauza normelor de poluare!”
» 12 martie: Au fost puse în vânzare primele sticle de Coca-Cola
» Mucusul ar putea fi cheia pentru tratarea bolilor colonului si cailor respiratorii
» Celulita: Cauze, mituri, tratament
» Cele cinci tipuri de insomnie
» De la trenulețe la world wide web: inventatorul care a făcut posibil internetul așa cum îl știi azi
» 3 pași pentru a-ți găsi vocația
» Apple intră în competiție cu Netflix: Producătorul de iPhone-uri va lansa un serviciu de streaming video
» Volkswagen accelerează și anunță că va lansa 70 de noi modele electrice în zece ani. Compania avertizează că trecerea la ”electrice” va duce și la concedieri

Top