13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieUniversitatea din Craiova a deschis noua cantină

Universitatea din Craiova a deschis noua cantină

Cantina din sediul central al Universității din Craiova, la care lucrările au început în anul 2015, a fost deschisă ieri. Rectorul universității, prof. univ. dr. Cezar Spînu, a precizat că inaugurarea acestui obiectiv a întârziat din cauza unor probleme care au apărut pe parcursul derulării investiției, ce a ajuns la 3,4 milioane de lei. Cantina se află la primul nivel al centrului universitar, unde anterior erau secretariatul și decanatul Facultății de Litere.

„Inaugurăm o infrastructură socială la Universitatea din Craiova. Este vorba de cantina din clădirea centrală, o investiție care a început în luna iulie a anului 2015. Mai întâi au fost făcute lucrări de consolidare a clădirii, care s-au terminat în noiembrie 2017. S-a întârziat deschiderea, dar nu din vina noastră. Am constatat, după terminarea acestor lucrări, că nu erau dotate bucătăria și spațiile de depozitare și nu aveam nici bani prevăzuți în buget. Am reușit să facem rost de finanțare. Am mai întâmpinat însă o altă problemă, în ceea ce privește coșul de evacuare. Inițial, era proiectat până la mijlocul clădirii. Apărea un incovenient și am modificat soluția tehnică. Am reușit să facem un nou coș. Avem acum o cantină pe două niveluri. Bucătăria se află la subsol. Preparatele sunt aduse cu liftul la etajul I, undeva sunt săli cu mese și scaune, în total 80 de locuri. Am obținut și toate avizele necesare pentru deschidere. Este o investiție care s-a ridicat la 3,4 milione de lei. 75% din valoarea investiției a fost asigurată din venituri proprii și 25% din finanțare obținută de la Ministerul Educației Naționale”, a spus prof. univ. dr. Cezar Spînu, rectorul Universității din Craiova. La această cantină au fost angajate șase persoane, care asigură prepararea hranei, dar și servirea ei.
Cei care trec pragul cantinei au de ales între mai multe feluri de ciorbă, sosuri, preparate la grătar, salate, dar și deserturi, cum ar fi plăcinte cu mere sau brânză ori cremă de zahăr ars. „Un meniu cu două feluri de mâncare, o salată și o prăjitură ajunge la 12 lei“, a precizat rectorul Universității din Craiova. Cantina este deschisă nu numai studenților și profesorilor universitari, ci și publicului larg.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS