Universitatea din Craiova, Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova organizează, în perioada 21-22 aprilie 2016, evenimentul „Mecatronica şi Robotica 2016”. Manifestarea este dedicată ştiinţei şi tehnicii, dorind antrenarea unui număr cât mai mare de tineri din întreaga ţară, cu scopul de a le stimula şi dezvolta creativitatea şi spiritul inovativ în domeniul mecatronicii şi roboticii. La eveniment vor participa studenţi din cadrul instituţiilor de învăţământ universitar, specializările de inginerie, dar şi liceeni interesati de acest domeniu.
Tinerii vor avea ocazia să dea frâu liber imaginaţiei în dezvoltarea, construirea şi programarea unor aplicaţii mecatronice şi robotice ingenioase. Manifestarea oferă participanţilor oportunitatea de a-şi extinde orizonturile prin intermediul sistemelor robotice şi mecatronice, promovând gândirea creativă, îmbunătăţind abilităţile de comunicare şi consolidând capacitatea de a dobândi noi cunoştinţe, relevante pentru educaţie.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.