20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieUMF Craiova își alege rectorul

UMF Craiova își alege rectorul

Comunitatea academică de la UMF Craiova va fi chemată la urne pentru alegerea rectorului
Comunitatea academică de la UMF Craiova va fi chemată la urne pentru alegerea rectorului

Alegerile pentru stabilirea structurilor de conducere ale Universității de Medicină și Farmacie Craiova continuă. După ce au ales consiliile facultăților, Senatul, acum se pregătește scrutinul pentru funcția de rector, care va avea loc pe 14 decembrie. Un singur cadru didactic și-a exprimat opțiunea pentru această funcție, actualul rector, prof. univ. dr. Ion Rogoveanu, medic primar gastroenterologie în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova.

Depunerea candidaturilor pentru funcția de rector al Universității de Medicină și Farmacie din Craiova s-a derulat în perioada 17 noiembrie – 4 decembrie.
Prima și singura opțiune pentru această funcție a fost exprimată cu o zi înainte de încheierea perioadei de înscrieri. Candidatura aparține chiar actualului rector, prof. univ. dr. Ion Rogoveanu, care candidează pentru un nou mandat. Planul managerial cu care vine în fața alegătorilor are patru obiective generale: actualizarea cadrului general de organizare și funcționare a universității, perfecționare continuă curriculară și educațională, dinamizarea activității de cercetare științifică și implicarea activă în asigurarea serviciilor de sănătate către populație.
La aceste capitole rectorul are în vedere, în primul rând, reformarea departamentelor, astfel încât recenta regrupare a disciplinelor de studii în departamente să ducă la optimizarea activităţilor acestora în conformitate cu atribuţiile specificate în carta universitară. De asemenea, are în vedere depunerea unui proiect pentru obţinerea finanţării şi construirea unui centru de simulare pentru dobândirea abilităţilor clinice de către studenţii şi cursanţii universităţii şi utilizarea la maximum a implicării partenerilor tradiţionali în armonizarea programelor educaţionale şi analitice cu cele ale instituţiilor academice medicale europene pentru creşterea compatibilităţii şi eficientizarea mobilităţilor membrilor comunităţii academice. Totodată, studenții vor fi implicați în procesul de perfecţionare curriculară continuă prin furnizarea de feed-back şi prin implementarea măsurilor care se impun.
Pentru comunitate se are în vedere dezvoltarea unui program de furnizare de servicii medicale de îngrijire la domiciliu prin implicarea cadrelor didactice şi a studenţilor de la programele de studii ale Facultăţii de Moaşe şi Asistenţă Medicală.
Scrutinul pentru alegerea rectorului va avea loc pe 14 decembrie prin vot direct și secret, exprimat de întreaga comunitate. Conform metodologiei, o persoană nu poate fi rector la aceeaşi instituţie de învăţământ superior pentru mai mult de două mandate succesive complete. Alegerile vor continua și anul viitor când se vor organiza concursurile pentru decani și se vor finaliza pe 15 februarie 2016 cu desemnarea prorectorilor și a decanilor. Noile structuri de conducere vor fi stabilite pentru perioada 2016-2020.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS