20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieMehedinți: Pregătire suplimentară pentru examenul de bacalaureat, pe fonduri europene

Mehedinți: Pregătire suplimentară pentru examenul de bacalaureat, pe fonduri europene

Procentul de promovabilitate tot mai scăzut la bacalaureat, în ultimii ani, îi determină pe responsabilii din învăţământ să ia măsuri astfel încât elevii să poată trece peste acest examen. La Mehedinţi, elevii vor beneficia de pregătire suplimentară pentru bacalaureat, cu ajutorul fondurilor europene.

Liceele din judeţul Mehedinţi, codaşe la examenul de bacalaureat, au posibilitatea să-şi înscrie elevii la un program de pregătire suplimentară. Inspectoratul Şcolar Mehedinţi a pus la punct un proiect, finanţat cu fonduri europene, prin care urmăreşte creşterea gradului de promovabilitate la bacalaureat. Inspectoratul Şcolar Mehedinţi îi are ca parteneri în acest proiect pe Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş şi Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar.

„În perioada următoare, Inspectoratul Şcolar Judeţean Mehedinţi va selecta şapte licee sau colegii care vor beneficia de o pregătire suplimentară a elevilor pentru creşterea promovabilităţii la bacalaureat în cadrul proiectului POSDR. Printre criteriile de selecţie contează foarte mult rezultatele obţinute de elevii din acele unităţi şcolare la examenul de bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2014. Un alt critieriu îl reprezintă existenţa a cel puţin două clase cu cel puţin 20 de elevi înscrişi în clasa a XII-a, precum şi existenţa a minim şase cadre didactice încadrate în unitatea şcolară respectivă care predau disciplinele constituite în probe de examen la bacalaureat”, a precizat Daniela Jenaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Mehedinţi. În cele două judeţe ( Mehedinți și Timiș), vor fi implicaţi 4200 de elevi din învăţământul liceal care vor beneficia de un program multiregional de tip „Pregătire suplimentară pentru bacalaureat prin dezvoltarea de competenţe cheie”.

Totodată, prin acest proiect se urmăreşte dezvoltarea competenţelor profesionale a 240 de persoane din sistemul naţional de examinare, evaluare şi curriculum din învăţământul preuniversitar şi a 30 de consilieri şcolari în vederea implementării de programe suport de formare de competenţe cheie şi servicii de consiliere şi orientare profesională pentru o pregătire adecvată a elevilor din învăţământul liceal în vederea susţinerii cu succes a examenului de bacalaureat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS