10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieDe la nota 3,80, la 8,10 după contestaţie

De la nota 3,80, la 8,10 după contestaţie

Inspectoratul Şcolar Judeţean Mehedinţi a deschis o anchetă ce îi vizează pe profesorii de la centrul de corectare a Liceului „I.Şt. Paulian“ din Drobeta Turnu Severin. Aceştia au greşit în momentul în care au trecut nota unui elev de la Vânju Mare în borderoul final de note. Elevul a primit la lucrarea de la limba şi literatura română susţinută la evaluarea naţională o notă cu 4,5 puncte mai mică.
Convins că ar fi meritat mai mult, elevul a depus o contestaţie, iar în urma recorectării, acesta a primit nota 8,10, nu 3,80, cu cât fusese notat iniţial. Profesorii corectori vor fi sancţionaţi, decizia urmând să fie luată săptămâna viitoare în cadrul Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Mehedinţi.
În cazul elevului din Vânju Mare, conducerea Inspectoratului Şcolar Mehedinţi spune că a fost vorba de o greşeală de transcriere a notei de pe ciornele profesorilor corectori în borderoul centrului de evaluare. „Este vorba de 4,5 puncte la acea lucrare. Îmi pare foarte rău că s-a produs acest incident. Profesorii evaluatori au venit cu borderourile, cu ciornele dumnealor, nu s-a greşit la evaluare, însă în momentul în care s-a transcris de pe borderoul ciornă pe borderoul final, lăsat în centrul de evaluare, s-a transcris greşit. Lucrurile nu pot rămâne aşa şi le-am atras atenţia inclusiv preşedinţilor din centrele de evaluare să le spună permanent profesorilor evaluatori că, dacă sunt obosiţi, să meargă să se odihnească, să ne semnaleze acest lucru. A fost timp suficient, astfel încât fiecare putea să-şi facă treaba, aşa cum majoritatea au reuşit excelent“, a declarat Mirela Pintea Enea, inspectorul şcolar general al ISJ Mehedinţi.
În total, la cele două centre de evaluare a lucrărilor s-au primit 120 de contestaţii la limba şi literatura română şi 44 la matematică. În urma reevaluării lucrărilor, 50 de elevi au primit note mai mari, iar zece elevi au primit note mai mici.
Alin Ghiciulescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS