14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieUniversitatea din Craiova a premiat excelența

Universitatea din Craiova a premiat excelența

Sala Albastră a Universității din Craiova a găzduit ieri festivitatea de premiere a celor mai buni studenţi ai săi. 52 de tineri, studenţi şi masteranzi, de la cele zece facultăţi, din structura unității de învățământ superior din Cetatea Banilor, care au obţinut premii la concursuri importante de profil, au fost răsplătiți cu diplome și premii în bani.

Studenții care au reușit grație muncii lor și a cadrelor didactice care le conduc pașii să câștige cele mai importante distincții în cadrul concursurilor naționale și internaționale au fost răsplătiți de universitatea pe care au reprezentat-o cu succes. Nu este ușor să faci performanță și, atunci când unitatea de învățământ apreciază performanța, gustul succesului este și mai plăcut. Cu emoție și bucurie fiecare dintre cei 52 de studenți şi masteranzi au așteptat cu nerăbdare să-și ridice premiul și diploma, recunoașterea muncii lor. Pot fi liderii de mâine, iar acest început este promițător pentru ei, căci promovează excelența.

Spre împlinirea profesională

Știu că au capacitatea necesară pentru a reuși. Speră să-și construiască un viitor frumos, chiar dacă de multe ori stă sub semnul incertitudinii. „Am făcut o pasiune pentru această facultate (Facultatea de Mecanică – n.r.). Ea m-a ajutat să evoluez, iar acest premiu este unul dintre cele mai importante. Înseamnă foarte mult pentru mine, pentru dezvoltarea mea personală. Anul acesta am licența și voi continua cu un masterat. Aș vrea să-mi continuu drumul în inginerie, pentru că îmi place, deși în zilele noastre e greu. Sper însă să reușesc“, a declarat Emilia Ulmet, studentă în anul IV la Facultatea de Inginerie și Managementul Sistemelor Tehnologice, care a primit premiul de excelență din partea Universității din Craiova pentru locul I obținut în cadrul Sesiunii de comunicări științifice studențești 2014 de la Universitatea „Dunărea de Jos“ Galați.
Locul trei la aceeași competiție a fost adjudecat de o colegă din anul III, Alexandra Șurcă. Tânăra a primit premiul de excelență și odată cu el certitudinea că drumul pe care a pornit, „la îndemnul părinților, care au urmat aceeași facultate“ este cel bun. Pășind pe același drum, cunoaște astăzi recunoașterea și poate mâine împlinirea profesională.

Recunoașterea muncii

O onoare, o mulțumire sufletească, asta a însemnat și pentru masterandul în anul II al Facultății de Litere, Maria Cristina Gelep, răsplătirea muncii printr-un premiu de excelență acordat de Universitatea din Craiova. Acesta a venit ca o încununare a succesului conferit de primirea premiului II la Colocviul Național Universitar de Literatură Română Contemporană de la Universitatea „Transilvania“ din Brașov. „Mă onorează faptul că am fost distinsă în cadrul acestei festivități. Este o recunoaștere a muncii de până acum. Pasiunea a fost cea care m-a determinat să urmez cursurile Facultății de Litere, un domeniu nu foarte căutat și care cred că nu mai este nici la modă. Chiar dacă atunci când a trebuit să aleg facultatea am oscilat, astăzi sunt convinsă că fac ce trebuie. Mă voi înscrie și la doctorat, continuând, cine știe, cu o carieră în domeniul universitar“.
Performanță există, se poate face, nu trebuie decât „încredere în propria persoană, în profesorii care pot deveni modele și perseverență, dăruire și multă muncă“, recomandă cei care astăzi sunt imaginea excelenței învățământului universitar craiovean, universitate care arătă încă o dată că oferă învățământ de bună calitate.

„Sunteţi produsul excelent al Universităţii“

Dan Claudiu Dănișor, rectorul Universității din Craiova, le-a mulţumit premianţilor pentru efortul depus în realizarea performanţelor la concursurile naţionale şi internaţionale.
„Vreau să vă mulțumesc, dragi studenți, pentru că Universitatea din Craiova este reprezentată, în primul rând, de dumneavoastră. Sunteți rezultatul muncii proprii și al colectivelor de cadre didactice de la facultățile Universității din Craiova. Sunteți proba că această Universitate este performantă, care oferă studii de înaltă ținută. Ați concurat cu cele mai puternice universități din România, uneori și cu universități din străinătate și ați obținut rezultate mai mult decât remarcabile. Este o perioadă în care vă autoconstruiți. Studiile universitare sunt liberale, în sensul că profesorii vă asigură doar un cadru metodologic pentru ca să vă dezvoltați singuri personalitatea, să ajungeți oamenii care să poată să dirijeze societatea, care să poată să aducă un plus de valoare, care să fructifice inteligența pentru un trai mai bun și pentru libertatea semenilor lor. Dumneavoastră sunteți produsul excelent al Universității din Craiova. Vă mulțumim pentru eforturile pe care le-ați făcut ca să ajungeți la o astfel de performanță“, a declarat în cadrul manifestării prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănișor, rectorul Universității din Craiova.

Premii pentru performanţă

Studenţii şi masteranzii au fost recompensaţi cu diplome şi premii în bani. Cinci tineri au primit marele premiu în valoare de 900 de lei, doi dintre ei au fost recompensaţi cu premiul de excelenţă. De asemenea, au fost acordate 19 premii I în valoare de 900 de lei, 12 premii II, în cuantum de 700 de lei şi 18 premii III în valoare de 600 de lei. În plus, conducerea Universităţii din Craiova a acordat şi trei premii speciale în valoare de 400 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS