19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieBurse de formare în Franța pentru tinerii români

Burse de formare în Franța pentru tinerii români

 Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România se vor asocia cu șase companii de top pentru cel de-al patrulea an al programului de burse de studii cofinanțate, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei, preluat de agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, este vorba de un program care permite companiilor să detecteze colaboratori cu potențial ridicat și să își dezvolte o bază de talente tinere, care poate servi la dezvoltarea acestor societăți pe termen lung. De program beneficiază societățile, dar el permite totodată crearea unei noi generații de actori economici.

„Ambasada Franței la București și Institutul francez din România, operatorul său cultural și educativ, propune de trei ani programe de burse de studii cofinanțate cu societăți ce au sediul în România. De trei ani, mai mult de 30 de tinere talente românești au fost recrutate prin intermediul acestui program și au beneficiat de o bursă de formare în Franța pentru a dezvolta noi competențe pe baza unor formări de excelență în domenii variate (mecanică, informatică, management, statistică, etc.). Ca parte a formării lor, acești studenți au făcut și un stagiu de șase luni în cadrul companiei partenere (în România sau în cadrul grupului din Franța)”, se precizează în comunicatul citat.

Ceremonia de semnare a convențiilor cu aceste șase companii — Thales, Pitech+, GDF-Suez, Expur, Renault, BRD — va avea loc pe 15 aprilie, la Reședința Franței.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS