9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatie12 elevi au picat testul copiatului la simularea bacalaureatului

12 elevi au picat testul copiatului la simularea bacalaureatului

http://www.youtube.com/watch?v=WyfvriFb-VE

Ieri, s-a desfăşurat simularea probei obligatorie a profilului pentru examenul naţional de bacalaureat. Testarea derulată la matematică şi istorie s-a finalizat cu un număr record de eliminaţi. 12 elevi au fost obligaţi să părăsească sălile de examen pentru tentativă de fraudă. Toţi au folosit acelaşi mod de a se inspira, telefonul mobil.

Cei mai mulţi eliminaţi s-au înregistrat la Colegiul „Ştefan Odobleja“ din Craiova, unde cinci elevi au încercat să copieze la matematică. Unitatea de învăţământ este urmată în clasament de Liceul „Traian Vuia“ din Craiova cu trei elevi care au încercat să facă acelaşi lucru, unul dintre ei la istorie. Eliminaţi au mai fost înregistraţi şi la Liceul „Matei Basarab“, la Liceul Teoretic „Independenţa“ din Calafat, Colegiul Tehnic de Arte şi Meserii „Constantin Brâncuşi“ şi la Liceul de Artă „Marin Sorescu“. „Dintre cei 12 elevi eliminaţi, nouă au dorit să folosească telefonul la testarea de la matematică şi doar trei la istorie“, a declarat inspectorul şcolar Alexandrina Năstase. De altfel şi la această simulare s-au înregistrat şi mulţi absenţi. Din cei 11.000 de elevi înscrişi, 2.756 nu s-au mai prezentat.

Păreri împărţite despre subiecte

În ceea ce priveşte probele, 6.892 de elevi au susţinut examenul la matematică şi doar 2.284 de elevi la istorie. Subiectele au fost diferenţiate în funcţie de profiluri şi specializări. Cu toate acestea, elevii au declarat că au mai întâmpinat dificultăţi mai ales la matematică.
„Toate subiectele au fost abordate la clasă, dar cu toate acestea au fost şi cerinţe care m-au pus în dificultate“, a declarat Marta Anghel. Au fost şi liceeni care au spus că nu au avut suficient timp pentru a recapitula toată materia. „Simulările au fost anunţate în scurt timp şi nu am reuşit să recapitulăm toată materia. Este destul de stufoasă pentru că începe cu clasa a IX-a“, a precizat Andreea Ghidiceanu. Prin urmare, au fost puţini cei care au spus că la matematică a fost uşor.
„Eu mă pregătesc de mult timp şi matematica nu prea mi-a pus probleme“, a declarat Dragoş Pădureanu, de la Colegiul „Carol I“ din Craiova. Şi la istorie părerile au fost împărţite. Elevii de clasa a XI-a au precizat că au abordat în special primele două subiecte, care au constat în texte la prima vedere pe marginea cărora au avut de răspuns la cerinţe.
„A pus probleme doar ultimul subiect care solicita realizarea unui eseu pe tema stat şi societate în Europa secolului XX, în rest, se putea răspunde foarte uşor pentru că o bună parte din soluţii se găseau chiar în texte“, a precizat Elena Ciucă. Mâine, este ultima zi de simulare a examenului de bacalaureat, proba la alegere din aria specializării, la care vor participa doar elevii de clasa a XII-a. Rezultatele simulărilor vor fi afişate pe 14 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS