17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieEmoţii pentru bobocii Universităţii din Craiova

Emoţii pentru bobocii Universităţii din Craiova

http://www.youtube.com/watch?v=EIShXiEay7Y

Anul acesta, deschiderea oficială a anului universitar a avut loc marţi, iar fiecare facultate din cadrul Universităţii din Craiova a avut posibilitatea să organizeze ceremonii de bun venit. Prima a fost Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale pe 30 septembrie, iar miercuri a avut loc festivitatea de deschidere pe fiecare departament.

Toţi studenţii din Craiova au început cursurile de marţi. Noul an universitar a debutat cu emoţii pentru boboci, dar şi cu nerăbdarea studenţilor din anii mai mari de a-şi revedea colegii. Sala Albastră a Universităţii a fost plină ieri de studenţii Facultăţii de Litere. Prima zi de facultate i-a întâmpinat pe studenţi cu noi colegi, deoarece, din acest an universitar, specializarea Jurnalism face parte din cadrul Facultăţii de Litere. Deşi vremea nu a fost una care să îi scoată pe studenţi din casă sau din cămin, în sala unde a avut loc deschiderea scaunele nu au fost de ajuns. Mulţi studenţi au stat în picioare, curioşi să afle ce îi aşteaptă în noul an. Bobocii au stat cu ochii aţintiţi către profesorii care au încercat să nu îi sperie din prima zi. Printre glume, cadrele didactice le-au spus studenţilor care sunt aşteptările lor. Dacă studenţii din anii II şi III au râs cu poftă la glumele profesorilor, cei din anul I sunt speriaţi de prima sesiune de examene din viaţa lor.
„Mi-e teamă pentru prima sesiune. Abia am terminat bacul cu bine şi sper să fie uşor şi să nu mă împotmolesc nici aici. În primul rând, vreau să îmi fac mulţi prieteni, să comunic mult, asta şi pentru că sunt studentă la Comunicare şi Relaţii Publice. Îmi doresc ca în facultate să învăţ cât mai multe lucruri care să mă ajute în viaţă“, a spus Eliza Delevadu, studentă în anul I.
La fel ca Eliza, mulţi alţi studenţi văd în prima zi de facultate momentul oportun să îşi facă noi colegi alături de care îşi vor petrece anii studenţiei. Roxana Dragomir, unul dintre bobocii Facultăţii de Litere, este încântată de prima zi de facultate şi spune: „Pentru început, vreau să îmi cunosc colegii şi profesorii şi sper să mă integrez şi să fie totul bine“.

Universitatea din Craiova, un labirint pentru studenţi

În timpul festivităţii, secretara i-a anunţat şi pe şefii de an care au fost felicitaţi pentru mediile mari cu care au reuşit să intre la facultate. Nicuşor Gavrilă a intrat la faculate cu media 9,80 şi este şef de an la specializarea Jurnalism şi ne împărtăşeşte impresiile sale din prima zi de facultate: „Am foarte mari aşteptări de la mine, mai ales că sunt şi şef de an. Încă din prima zi, am observat că există o atmosferă de colegialitate. Pentru primul an universitar sunt pregătit să muncesc mult şi să mă dedic cursurilor. Am văzut şi orarul şi este accesibil, iar de sesiune nu îmi e frică, pentru că o să iau totul pas cu pas şi cred că o să mă descurc“.
Pentru studenţii din anul I, Universitatea din Craiova este un adevărat labirint şi o să colinde ceva până o să găsească sălile de curs. Maria, studentă în anul I, a găsit cu greu Sala Albastră: „A fost destul de greu să ajung în Sala Albastră. E destul de încurcată Universitatea, dar sper ca într-o săptămână-două să mă obişnuiesc. Mă aşteptam să fie indicatoare care să ne îndrume spre săli“. După încheierea festivităţii, studenţii au plecat în grupuri la obişnuitul suc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS