9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportaj„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

Comuna GALICEA MARE, în calitate de beneficiar, anunță semnarea contractului de finanțare pentru proiectul cu titlul „ÎNFIINȚAREA UNUI CENTRU DE ZI PENTRU CONSILIERE ȘI SPRIJIN PENTRU PĂRINȚI ȘI COPII ÎN COMUNA GALICEA MARE, JUDEȚUL DOLJ ”. Proiectul este implementat în COMUNA GALICEA MARE conform contractului de finanțare nr. 15 în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, Componenta C1- Reforme sociale, Investiția I1 – Crearea unei rețele de centre de zi pentru copiii expuși riscului de a fi separați de famili.

Obiectivul general

Componenta are ca obiectiv general creșterea gradului de integrare și de acces la serviciile sociale și de inserție socio-profesională a unor categorii defavorizate, dezvoltarea unor politice active de stimulare a formalizării muncii și de creștere a impactului și calității serviciilor de asistență socială și de ocupare coroborat cu stimularea accesului pe piața forței de muncă prin dezvoltarea unor formule flexibile de lucru și a unor măsuri de activare în zona economiei sociale.

Obiectivul specific

Investiția are în vedere crearea a aproximativ 150 de servicii sociale de prevenire a separării copilului de familia sa, dintre care cel puțin 10% să se afle în comunitățile cu o populație romă semnificativă, la nivelul municipiilor, oraşelor şi comunelor, respectiv:

–  Centre de zi pentru copii aflați în situație de risc de separare de părinți;

–  Centre de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități;

–  Centre de zi pentru consiliere și sprijin pentru părinți și copii.

Valoarea totală a finanțării nerambursabile este de 1,632,641.53 lei,echivalentul a 329,953.22euro, la care se adaugă TVA aferent cheltuielilor eligibile în valoare de 306,394.52 lei.

Perioada de implementarea proiectului este de 20 luni, dar fără a depăși data de 31.12.2024.

Persoană de contact: DRĂGHICI AMALIA CARMEN

Date de contact: [email protected]

Website: www.primariagaliceamare.ro

”Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană–Următoarea Generație UE”

https://mfe.gov.ro/pnrr https://www.facebook.com/PNRROficial/

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS