13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajModernizare și echipare gradiniţă cu program normal comuna Ianca, judeţul Olt

Modernizare și echipare gradiniţă cu program normal comuna Ianca, judeţul Olt

Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Ianca, în calitate de Beneficiar a implementat proiectul “Modernizare și echipare gradiniţă cu program normal Ianca, Comuna Ianca, judeţul Olt”, Cod SMIS 124384, depus în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritara 10 „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale”, Prioritatea de investiții 10.1 Investițiile în educație, și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, Obiectiv specific 10.1 Creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii și învățământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului/Apel dedicat învăţământului preșcolar.

Contractul de finanțare nr. 3.977/06.03.2019, a fost semnat între Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management pentru Programului Operațional Regional 2014-2020, prin Agenția pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia, în calitate de Organism Intermediar pentru Programului Operațional Regional 2014-2020 și Unitatea Administrativ Teritoriala Comuna Ianca, în calitate de Beneficiar.

Obiectivul general

Valoarea totală a proiectului este de 1.678.418,93 lei din care valoarea contribuției FEDR este de 1.058.240,68 lei, iar valoarea finanțării nerambursabile este de 1.220.089,08 lei.
Obiectivul general al proiectului „Modernizare și echipare gradiniţă cu program normal Ianca, Comuna Ianca, judeţul Olt” a vizat îmbunătăţirea calităţii infrastructurii de educaţie și a dotării gradiniţei din Comuna Ianca, pentru asigurarea populaţiei cu servicii esenţiale, precum accesul la un proces educaţional la standarde europene și a creșterii participării populaţiei preșcolare la procesul educaţional în condiţii corespunzătoare.

Obiectivul specific

Obiectivul specific al proiectului îl reprezintă reabilitarea unei unități de învățământ, respectiv Gradiniţa cu program normal din Comuna Ianca, județul Olt.

Rezultatul proiectului atins la finalul perioadei de implementare:
1 infrastructură educațională reabilitată pentru educația școlară – respectiv Gradiniţa cu program normal din Comuna Ianca.

Atingerea rezultatelor din proiect a contribuit la îndeplinirea obiectivului general al proiectului. Totodată, îndeplinirea indicatorilor și atingerea rezultatelor au un impact social și economic prin faptul că grupul țintă reprezentat de persoanele care lucrează și învață în cadrul Grădiniţei cu program normal din Comuna Ianca vor beneficia direct de lucrările de modernizare efectuate, inclusiv de dotările moderne achiziționate prin proiect.

Durata de implementare a proiectului a fost de 69 de luni, respectiv de la data de 01.04.2018 până la data de 31.12.2023.
Beneficiar: UAT COMUNA IANCA, Județul Olt
Persoana de contact: Mirel Pascu – Primar, Manager de proiect
Investim în viitorul tău! Proiect cofinanţat din Fondul European
de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2014-2020

Citește și: Business cu aer de Toscana. Frizzante, maşinuţe vintage şi un strop de curaj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS