18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajJocurile de noroc pot aduce fericire – Conform studiilor medicale

Jocurile de noroc pot aduce fericire – Conform studiilor medicale

Știai că jocurile de noroc pot fi benefice pentru sănătatea ta? Atunci când nu vorbim despre un stil de joc compulsiv, jocurile de noroc se pot dovedi a fi chiar avantajoase. Acestea ajută la reglarea emoțiilor, oferă o evadare din probleme și o alternativă la viața socială

Jocurile de noroc legalizate în țările dezvoltate fac parte din sistemul economic și din industria divertismentului. Guvernele înțeleg că jocurile de noroc pot genera beneficii economice, locuri de muncă și pot satisface nevoile cetățenilor  În plus, s-a găsit o corelație între legalizarea jocurilor de noroc și nivelurile ridicate de fericire.

Jocurile de noroc legale pot avea beneficii

Dacă ne uităm la țările dezvoltate, observăm că în majoritatea lor jocurile de noroc sunt legalizate și fac parte integrantă din sistemul lor economic. Cel mai important aspect este să alegi întotdeauna platforme sigure, pe care le poți găsi și pe magyaronlinecasino.com, astfel încât să știi că poți paria în deplină siguranță. În economiile dezvoltate, jocurile de noroc sunt considerate o parte a industriei divertismentului, unde jucătorii se pot bucura de el în același mod în care merg în parcuri de distracție.

În România organul care se ocupă de reglementarea jocurilor de noroc este Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc. Acesta se asigură că operatorii funcționează în mod legal. În acest sens, statul primește taxe și plăți pentru licențe, organizatorii generează locuri de muncă pentru populație, iar investitorii își alocă capitalul industriei jocurilor de noroc și sectoarelor conexe. Aceasta este cunoscută ca o piață civilizată a jocurilor de noroc, unde există reguli clare și toată lumea beneficiază.

Studiile confirmă că jocurile de noroc aduc fericire

Jocul nu este doar pentru copii. Studiile arată că jocurile de noroc recreaționale ajută la creșterea fericirii oamenilor de toate vârstele și le îmbunătățește în mod pozitiv starea de spirit. Este interesant de observat că, conform World Happiness Report 2023, opt din cele zece țări cu cel mai mare indice de fericire au legi care permit jocurile de noroc.

Jucând jocuri de cazinou ne permite să ne deconectăm pentru un moment de responsabilitățile noastre și încurajează formarea de endorfine, hormonii fericirii. În plus, are legătură și cu prevenirea în tratamentul bolilor, precum depresia și anxietatea. Iată câteva studii referitoare la acest aspect:

  • World Happiness Report 2023;
  • Un studiu din 2019, publicat în revista „Nature Human Behaviour”, a constatat că jocurile de noroc pot reduce stresul și îmbunătăți starea de spirit;
  • Un studiu din 2018, publicat în revista „Journal of Gambling Studies”, a constatat că jocurile de noroc pot crește interacțiunile sociale;
  • Un studiu din 2017, publicat în revista „Neuroscience”, a constatat că jocurile de noroc pot îmbunătăți funcția cognitivă.

Sursă: Unsplash

Ajută la reducerea stresului și promovează

Viața unui adult nu este deloc ușoară și de multe ori uităm că în fiecare zi trebuie să ne deconectăm și să ne odihnim mintea pentru a putea funcționa din nou corect. Câteva ore de joc poker, blackjack sau la oricare dintre jocurile tale preferate îți vor distrage atenția suficient pentru a uita de acele lucruri care te deranjează. 

Jocurile de noroc pot aduce beneficii la bătrânețe

S-a stabilit că, pe măsură ce îmbătrânim, creierul nostru își pierde abilitățile de învățare și are tendința de a răspunde mai lent la stimulii externi. Există numeroase studii care evidențiază modul în care menținerea unei minți antrenate și pline de viață duce la o încetinire a îmbătrânirii minții și, prin urmare, la o mai bună calitate a vieții.

În cadrul unui studiu din 2004 la Universitatea Yale, au fost efectuate interviuri și analize asupra calității vieții a aproximativ 2000 de adulți, verificând factori precum dependența de alcool, sănătatea generală, depresia și bunăstarea economică.

Rezultatele acestei cercetări au arătat că cei care pariază chiar și ocazional au o calitate mai bună a vieții decât cei care nu pariază. S-a descoperit că jucătorii se pot relaxa prin acest tip de activitate, ceea ce duce la o scădere a ratei de incidență a oricăror boli legate de stres, cum ar fi depresia, anxietatea, diabetul și bolile cardiovasculare și gastrointestinale.

Sursă: Pexels

Concluzie

Alte cercetări privind beneficiile jocurilor de noroc sunt în curs de desfășurare de către profesioniștii din domeniul medical, care recomandă practicarea acestuia exclusiv ca activitate recreativă, amintindu-și mereu să joci cu moderație și responsabilitate. Pe lângă jocul responsabil, este esențial să îți setezi un buget și să joci doar pe platforme licențiate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS